Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad händer med bandygymnasiet?

I skuggan av det besked som kom i går står bandygymnasiet. Precis som SAIK räknar de med att få träna inomhus under terminerna.

Annons

– Om möjligheten till inomhusträning försvinner skulle bandyförbundet kunna lyfta bort riksintaget som vi har i dag, säger Bert-Ola Dahlgren, intendent på Bessemergymnasiet.

Han säger att det vore tråkigt om man tar ett beslut som innebär att riksintaget flyttar från Sandviken eftersom det är en bra utbildning här i kommunen. Det finns alltid andra orter som har bandygymnasier där inomhusträningen är säkrad.

Förlorar man det i Sandviken kan man förlora hela bandygymnasiet och då försvinner 30 utbildningsplatser. Många elever kommer också från andra kommuner, och med dem kommer skolpengen. Det betyder att man också förlorar ett välbehövligt ekonomiskt tillskott.

I avtalet mellan Sandvikens kommun och bandyförbundet står det också att det kommunen ska kunna erbjuda istid inomhus från 1 augusti och hela säsongen. Max en vecka får hallen upplåtas till kommersiell verksamhet.

Men Bert-Ola Dahlgren vill betona att det här inte är en avtalsfråga.

– Det handlar om kvalitet. Vi har fyra träningspass på is i veckan och tre av dem är inomhus. Förlorar vi det förlorar vi en kvalitet som gör att många söker sig till andra skolor, med bättre förutsättningar.

Han säger dock att han vill se beslutet innan han drar några slutsatser. Han är också säker på att det finns en lösning bara man jobbar tillsammans.

– Vi får föra en dialog med Göransson Arena, SAIK och bandyförbundet. Jag är säker på att vi kan hitta en lösning, men eleverna måste få träna inomhus, säger han.

Mer läsning

Annons