Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vakter utanför kommunhuset

Då hot förekommit efter rapporteringen om de oskyldiga föräldrarna i Sandviken hyr kommun in ordningsvakter – för säkerhets skull.

En person som mejlade till Renate Almén önskade henne en livshotande muskelsjukdom.

Annons

På måndag kväll kommer mötet i kommunfullmäktige i Sandvikens kommunhus att bevakas av två ordningsvakter.
– Det är en allmän och förebyggande åtgärd. Det finns ingen specifik hotbild mot sammanträdet i kommunfullmäktige, säger Göran Hansson, säkerhetschef i kommunen.

Efter rapporteringen i SVT:s Uppdrag Granskning och Gefle Dagblad – om föräldrarna Thomas och Jennie som felaktigt anklagades för sexbrott mot sina barn – strömmade kritiska mejl in till politikerna i individ- och familjeomsorgsnämnden.
Flertalet var kränkande och ifrågasatte intelligensen hos Hans-Olov Frestadius, S, ordförande i kommunfullmäktige, och Renate Almén, S, ordförande i ifo-nämnden.
GD har läst samtliga mejl som registretats som inkommande handlingar till Sandvikens kommun.

Vissa mejl kan tolkas som ofredande, som när en person önskar att Renate Almén drabbas av den livshotande sjukdomen amyotrofisk lateralskleros, ALS.
Personen bakom detta mejl går dock inte över gränsen för det som är olaga hot. Såvitt GD kan bedöma gäller samma sak så gott som samtliga 200 mejl som kommit in till kommunen med anledning av att Thomas och Jennies barn omhändertogs.
– Det ser inte ljust ut för att ta tag i någon som skickade de där mejlen, säger Börje Hjelm, förundersökningsledare vid polisen i Sandviken.

Mats Hedström

Mer läsning

Annons