Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vänsterpartist lägger av

/

Efter tio år som oppositionsråd och 15 år som aktiv i kommunpolitiken väljer vänsterpartisten Karin Nilsson, 34 år, att avsluta.
Men räkna inte bort henne helt.
– Jag vill förändra världen på andra sätt och snart dyker jag upp med medborgarförslag och härjar på läktaren, säger hon.

Annons

Hon syftar på åhörarläktaren i kommunfullmäktigesalen. Hon är ju van att sitta bland de politiska ledamöterna. Men har nu valt bort detta och ska placera sig bland kommuninvånarna i stället.

– Det har varit klart en längre tid att jag inte kan eller vill komma tillbaka som oppositionsråd på grund av att jag drabbats av utmattningssyndrom. Jag är väldigt tacksam för det stora förtroende jag har fått genom åren och i det senaste valet och jag hade gärna fortsatt en mandatperiod till. Men som politiker behöver man ha kraft att driva frågor, ifrågasätta och granska. Jag har varken orken eller lusten till det, skriver hon till kommunen och menar att det var en frihetskänsla att slutligen bestämma sig för att avsäga sig uppdraget.

Hon är fortfarande sjukskriven och uppger att hon mår bättre i dag än tidigare. Men att det är en lång väg kvar. Hon har avslutat sina studier i sociologi, svenska och kriminologi och tycker att det känns spännande att söka nytt jobb.

– Det har varit ett långt farväl till politiken. Förhoppningsvis kommer det att fungera mycket bra utan mig. Risken är att man blir som en institution om man håller på för länge, säger hon.

Karin Gustavsson och Ann Östman är båda Vänsterpartiets oppositionsråd med ett arvode som motsvarar 17,5 procents tjänst.

Mer läsning

Annons