Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vårdare misstänks för kortbedrägeri

En kvinna som varit anställd inom omsorgen i Sandvikens kommun är misstänkt för bedrägeri efter att hon vid 14 tillfällen tagit ut pengar med en funktionshindrad mans bankkort.

Övervakningsfilmer från en bankomat kan fälla henne.

Annons

GD rapporterade i höstas om fallet där den funktionshindrade äldre mannen, med stort hjälpbehov, ska ha blivit bestulen på totalt 11 000 kronor.

Det var gode mannen som i slutet på november förra året gjorde en polisanmälan efter att ett uttag på 1 800 kronor inte registrerats i mannens kassabok. Efter noggrannare kontroller stod det klart att oregistrerade uttag skett vid ytterligare 13 tillfällen. Uttagen ska ha gjorts mellan den 20 juli och den 20 november förra året.

Efter att polisen tittat på övervakningsfilmer från bankomater har en kvinna i 20-årsåldern delgivits misstanke om brott. Kvinnan arbetade vid tiden för de misstänkta bedrägerierna hos mannen och hon känns igen på filmerna, enligt polisen.

– Hon var tillfälligt anställd och kommer inte att få jobba här mer, säger Tony Högnelid, ansvarig chef inom omsorgen i Sandvikens kommun.

Som en följd av det inträffade har vissa rutiner inom hemtjänsten ändrats och numer får bara fast anställd personal hantera kort och kontanter.

– i har tittat över våra rutiner men i det här fallet berodde det mer på person än på brister i rutinerna. Att jobba hemma hos människor bygger på förtroende också, säger Tony Högnelid.

Mer läsning

Annons