Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vasaloppet hittade en partner i Högbo

SANDVIKEN Högbo Brukshotell och Vasaloppet blir samarbetspartners.- Högbo blir den första anläggning i Sverige som vi skriver samarbetsavtal med, säger Mats Budh, VD för Vasaloppet. För oss är det naturligt att Högbo blir först eftersom de jobbar med en koncept som är inriktat på kost, motion och hälsa.

Annons
Vasaloppet har vuxit mycket de senaste 25 åren och inför det 80-årsjubilerande långloppet vill arrangören ha hjälp.
- Vi behöver partners överallt, fortsätter Mats Budh. Vi har redan ordnat 114 vasaloppskvällar runt om i Sverige under oktober och november och det säger sig självt att vi ensamma inte kan sköta den biten. Vi har alltså samarbete med flera skidintressenter.

För några veckor sedan skrev SAIK Bandy och Vasaloppet ett samarbetsavtal som Arne Anderstedt i SAIK förhandlat fram.
Arne fanns med även när det här avtalet skrevs. Det är han och hans stab som ser till att Högbo har fina och välpreparerade skidspår.
Vasaloppet har närmare 50.000 startande i de olika loppen under en vecka.
- Hälften av de som ställer upp är debutanter, säger Mats Budh. Det är bland annat för deras skull som Högbo ska rycka in och erbjuda hjälp med kost, bra skidspår och boende. Här finns också närheten till Stockholm och Mälardalsområdet. Ett stort upptagningsområde med många skidintresserade.

Högbo Brukshotell är redan starkt etablerat som konferensanläggning.
- Nu ska vi också göra vasaloppspaket, säger Göran Cronwall, VD på Högbo Brukshotell. Vi riktar in oss på de som aldrig åkt loppet tidigare. Vi kan också erbjuda allt från lyxigt boende till självhushåll.
Rolf Hammar är Vasaloppets generalsekreterare, en känd profil i idrottskretsar.
- Det finns skidkultur i området, säger Rolf. Dessutom påminner skidterrängen här om den mellan Sälen och Mora. Det skulle vara perfekt med ett spår på 15 kilometer med Vasaloppsprofil.
- Här finns också skidprofiler som dubble vinnaren Matti Kuosku och Mathias Danielsson, fortsätter Hammar. Vi hoppas och tror att Högbo kan dra nytta av deras erfarenheter från Vasaloppet.
En annan målgrupp är kvinnorna. Intresset bland dem har ökat högst väsentligt de senaste åren.

Jörgen Larsson

Mer läsning

Annons