Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vattenläcka fixad på rekordtid

Natten till tisdagen började vatten spruta ur marken mellan Folkets hus och apoteket i centrala Sandviken. Tack vare att någon tidigt slog larm kunde problemet fixas på rekordtid.

Annons

Det var en avstängningsventil som hade gått sönder vid 2.30-tiden och orsakade läckan.

De 200 abonnenter som drabbades gjorde de dock inte i så stor utsträckning. Sandviken Energi hade redan meddelat att vattnet skulle vara avstängt under natten på grund av arbete med att spola ledningarna. Nu fick dock kunderna vara utan vatten lite längre än till sex på morgonen som utlovat. Först vid 10.30 på förmiddagen gick det åter att spola i kranarna.

Trots att det handlar om flera timmars uppehåll säger Ida Lindahl, informatör på Sandviken Energi, att lagningen skedde på rekordtid.

– Enligt arbetsledaren brukar det ta många fler timmar att ordna en sådan här läcka. Han sa att det gjordes på rekordtid. Sedan är det ju så att när läckan drabbar människor så skyndar man ju på.

Ida Lindahl berättar att det var en invånare som slog larm när denne såg vatten spruta ur marken.

– Ofta är det våra kunder som slår larm, det är vi jätteglada för. Ser man att det kommer vatten ur marken, till exempel genom asfalt, så kan det handla om minuter innan vattnet börjar spruta ur marken.

Mer läsning

Annons