Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Vi vill kunna ställa frågor”

I kväll hoppas Österfärneboborna på ett klart besked om det blir någon myggbekämpning i år. Och hur det blir de kommande åren.

Annons

– Vi hoppas på att få en säkrad lösning på lång sikt. Nu får vi göra om samma ansökningar varje år, säger Tommy Wigert, som bor i Österfärnebo.

Mötet som hålls på Gåvan i Österfärnebo i kväll är till största del ett informationsmöte för befolkningen, berörda myndigheter och några riksdagsledamöter som har bjudits in.

Enligt Tommy Wigert har det hittills varit dåligt med information och det är ingen som vet vad som kommer att hända.

– Vi har inte fått några konkreta svar angående sommaren och även de kommande åren. Därför har vi bjudit in till mötet, då får vi som bor här en chans att ställa frågor, och de ansvariga får svara, säger han.

Riksdagsledamoten Ulf Berg, S, kommer att delta. Han bor i Dalarnas län, några mil från Österfärnebo, och är insatt i ämnet.

– Jag tycker att frågan ska diskuteras för det är ett stort problem för de berörda. Det är inte bra att hålla på så här år efter år och jag hoppas därför på en långsiktig lösning. Efter mötet när jag har fått mer information kan jag ha en dialog med de som är ansvariga inom området, säger han.

Mer läsning

Annons