Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilken världsartist kommer till Sandviken?

/
  • Britney Spears, Rihanna och Dolly Parton kommer till Sverige i höst, men kommer någon av dem till Sandviken?
  • Emma Åström, 23, Storvik, med dottern Elvira Sjöholm, 3:– Coldplay skulle jag vilja se, men jag vet inte om de är från USA, säger Emma.
  • Mian Wikgren, 37, Sandviken och Karin Ekengren, 81, Sandviken:– Madonna, jag tycker hon är cool. Men jag tror inte att hon kommer till Sandviken, säger Mian.– Jag har en skiva med Dolly Parton, henne hoppas jag på, säger Karin.
  • Alexander Sunesson, 26, Stockholm (ursprungligen från Sandviken) och Maxine Sjöblom, 24, Stockholm:– Lady Gaga är den mest intressanta artisten, hon har bra låtar och gör bra konserter, säger Alexander.– Lady Gaga är den enda från USA jag skulle vilja se. Och Madonna, säger Maxine.
  • Börje Carlsson, 48, Sandviken:– Bruce Springsteen. Han är bäst. Jag såg en konsert med honom på Stockholm Stadion en gång.

En amerikansk världsartist till Sandviken i höst, det avslöjade Fredrik Granting i förra veckan. Frågan är vem?

Annons

– Jag vill inte avslöja vem det är just nu. Jag vill ha kontraktet i handen först, säger han.

Han säger att bolaget hela tiden scannar av musikbranschen, både efter stora och små artister för att ta reda på vilka som är ute på vägarna och kan vara aktuella.

Vanligtvis är framförhållningen ganska tilltagen när man bokar världsartister, men Fredrik Granting berättar att det här är en bokning med kort varsel.

– Hade det här handlat om en långsiktig grej hade jag bokat det för ett år sedan. Det här är gjort med ganska kort varsel. Det fungerar om artisten ändå är i närheten, fördelen är också att det brukar bli billigare.

Tomas Jernberg som arrangerar Getaway Rock i Gävle har till och med svårt att få fram en gissning om vem det skulle kunna vara som är på gång till Sandviken.

– Ja, jag vet inte. Black Sabbath ska ju återförenas, men att boka dem lär ju kosta två-tre miljoner dollar, så det är nog för dyrt.

Den lokale musikhjälten och konsertarrangören, Ingemar Dunker kände inte till Fredrik Grantings planer. Han blir överraskad när GD berättar vad som är på gång, men vågar sig på en halvt skämtsam gissning:

– Rod Stewart, nej, men det borde vara någonting folkligt.

Det är kanske inte ett så dåligt förslag, trots att ”Roddan” faktiskt är engelsman. Men ska det fungera i Sandviken måste det tilltala en försvarbar del av kommuninvånarna.

– Folk kommer ju att komma dit för att titta. Men det måste ju locka folk som inte är från kommunen också.

Tittar man på vilka amerikanska världsartister som är i Sverige under hösten och rent teoretiskt kan vara aktuella, så kan listan bli lång. Till exempel kommer Dolly Parton, Britney Spears och Rihanna. Men huruvida någon av dessa musiker ska förära Sandviken med ett besök återstår att se. Men en sak är klar:

– Det är inte Bob Dylan, så mycket kan jag säga, avslöjar Fredrik Granting.

Mer läsning

Annons