Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Visst är det en råbandsknop!

/
  • Smé Johan Sandström och Sandviks fastighetschef Carl Larsson avtäckte råbandsknopen i stål i onsdags.

Nej, det är förstås ingen kärringknop som Smé Johan Sandström har gjort till Sandvik utan en råbandsknop, som många vänliga och uppmärksamma läsare har påpekat.

Annons

Det var i onsdags som Smé Johans stålkonstruktion avtäcktes utanför Sandvik Mining and Constructions huvudkontor i Sandviken. En gedigen pjäs på runt 350 kilo, som bearbetats i månader av Smé Johan. Men att det skulle föreställa en kärringknop, som GD skriver i torsdagstidningen, har orsakat en mindre läsarstorm.

Gävletidningars fotograf Lasse Halvarsson, som seglat på de sju haven och kan sina knopar, konstaterar krasst att det finns flera fel i GD:s rubrik, som lyder: "Smé Johans kärringknop avtäckt"

– Det finns inget som heter kärringknop utan i så fall hade det varit en kärringknut, knut eftersom den är mycket svårare att få upp. Men det är en råbandsknop, säger "Halvan".

Även Smé Johan själv har ägnat delar av dagen åt att försöka reda ut vad det egentligen är han har skapat.

– Någon kärringknop är det ju inte, mer en tjuvknop i så fall. Men det är nog en riktig råbandsknop. Det viktigaste var att göra något estetiskt tilltalande, säger han.

Du tänker inte knyta upp och knyta om?

– Nej, absolut inte!

Mer läsning

Annons