Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Visst börjar man tänka på jobben”

/
  • Jonas Gustavsson berättade att ”jävlaranamma” är ett ledord i det förändringsarbete som nu pågår  inom SMT.
  • Pär Nordström och Christina Jackson tyckte i alla fall att Jonas Gustavsson hade intressanta saker att säga.

Kvartalsrapporten blev en besvikelse men SMT:s verkställande direktör Jonas Gustavsson kunde ändå förmedla en del hopp när han talade i vinterfesttältet på Jerntorget i går.

Annons

– Det finns en helhetssyn och en framtidstro, det är positivt. Baksidan är väl att så mycket hänger på Sandvik, sa en av åhörarna, Pär Nordström.

Tältet var välfyllt när SMT-chefen under 45 minuter berättade om Sandviks och framförallt SMT:s verksamheter och visioner för framtiden. Mycket handlade om det förändringsarbete som pågår.

Han berättade att när han tillträdde som chef i våras var det många som påpekade att förändring är svårt, att mycket ”sitter i väggarna” på Sandvik.

Därför fick den prisbelönte forskningschefen Olle Wijk ta prover på några av de väggar som bär upp företagets fabriker och kontor i Sandviken och efter en noggrann analys visade det sig att det faktiskt var helt vanliga väggar.

Då kunde Jonas Gustavsson sätta igång.

Men den kvartalsrapport som presenterades i går visade att vägen till en acceptabel lönsamhet ännu är lång.

Pär Nordström, butikskommunikatör på Ica Maxi, och Christina Jackson, butikschef Ica Maxi Special, tyckte i alla fall att Jonas Gustavsson hade intressanta saker att säga.

– Det var ett bra tal. Han pratade om förändring och att det inte behöver betyda något negativt utan att det i stället kan innebära att det blir bättre. Och det får vi verkligen hoppas att det blir, för Sandvikens skull, sa Christina Jackson.

– Han hade bra infallsvinklar, både för Sandvikanställda men även för oss som står utanför. Men visst börjar man tänka på jobben när det kommer en dålig kvartalsrapport, sa Pär Nordström.

Kommunalrådet Peter Kärnström lyssnade också på Gustavsson:

– De har ju lanserat ett program som de tror väldigt mycket på och det finns ett jävlaranamma i organisationen. Därför tror jag att man fixar det.

Mer läsning

Annons