Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Willkommen, Scorpions

De har sålt över 100 miljoner album sedan starten i mitten av 60-talet och nu kan de vara ute på sin allra sista turné.

Annons

Men först ska de tyska rockarna Scorpions göra ett mycket efterlängtat besök på Göransson Arena i Sandviken inför 10 000 fans.

Bandet släppte sin första skiva 1972 men blev riktigt stora på 80- och 90-talet med hits som Rock You Like a Hurricane, No One Like You, Still Loving You, Winds of Change och Send Me an Angel.

Gitarristen Rudolf Schenker är den enda medlemmen i dagens uppsättning som varit med sedan starten 1965. Men sångaren Klaus Meine och gitarristen Matthias Jabs har hängt med sedan 1970 respektive 1978.

Den här turnén kallar de Get Your Sting and Blackout World Tour. Den har pågått sedan mars 2010 och väntas avslutas i maj nästa år. Det har länge sagts att det skulle bli bandets sista men helt säker kan man inte vara.

– Vi kallade det här för vår avskedsturné för att vi trodde att det här var sista gången vi åkte runt och spelade. Men turnén bara fortsätter tack vare trycket från publik och bokare, sa gitarristen Matthias Jabs i en intervju med nyhetssidan AZ Central i somras.

Bandet planerade att hålla en presskonferens i Stockholm direkt efter att de hade landat på Arlanda i går kväll. Men på grund av det dåliga vädret ställdes den in.

– Düsseldorfs flygplats var stängd i en timme och inga flyg fick lyfta eller landa. Så vi har väntat på Arlanda och antingen kommer de senare i kväll eller tidigt i morgon, sa Göranssons Arenas vd Fredrik Granting på telefon i går kväll och tillade att det inte är någon fara alls för kvällens uppträdande.

Direkt efter konserten i Sandviken tillsammans med bland annat Skunk Anansie och Sator fortsätter de sin turné till Oslo och sedan tillbaka till hemlandet Tyskland. Vad som sedan händer med bandet står skrivet i stjärnorna.

– Jag vet inte. Vet du vad du kommer att göra om tre år? Scorpions kommer inte att splittras. Vi slutar med de ständiga turnéerna, in i studion, ut ur studion och sen tillbaka ut på vägarna igen. Till slut måste man säga: OK, tack så mycket, sa Matthias i samma intervju från i somras.

Mer läsning

Annons