Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sandvikenbo åtalad i Thailand

Stockholm (TT)
Åtal har väckts mot den 21-årige sandvikenbo som är fängslad i Thailand som misstänkt för sexuellt övergrepp på en sexårig flicka.

Annons
Mannen erkänner att han har tafsat på flickan, men förnekar våldtäkt.
21-åringens mamma befinner sig i Thailand.

Fri mot borgen?
- Hon försöker få ut pojken mot borgen, men det är inte något beslut fattat i det ärendet ännu, säger Stellan Berg på svenska ambassaden i Bangkok.
Mannen sitter i ett fängelse i turistorten Chiang Mai i norra Thailand. Han misstänks för försök till våldtäkt samt otukt med minderårig. Om han döms som skyldig riskerar han ett långt fängelsestraff.
Det var den 30 december förra året som mannen drog in flickan på en restaurangtoalett där han förgrep sig på henne.

Överfölls av gäster

När sexåringen kom ut och kunde återförenas med sina anhöriga blev 21-åringen överfallen och misshandlad av andra gäster. Restaurangägaren låste in honom i väntan på polisen.
Åtalet väcktes i början av mars. När en rättegång kan börja är osäkert. Nya förhandlingar ska hållas i slutet av april. Då ska rätten höra vittnen.
Mannen är även polisanmäld i Sverige. Han misstänks för att ha antastat och kysst en liten flicka på en Finlandsfärja. Åklagaren i Sverige väntar med åtalsbeslut i avvaktan på eventuell dom i Thailand.
Adam Engström