Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sandvikenbussarna

Jag och flera med mig håller med ”18-årig Forsbackabo” när det gäller de nya busstiderna med linje 1 och 91 mellan Gävle och Sandviken.

Jag bor i Valbo och jobbar i Sandviken. Jag stiger på bussen och åker fem kilometer, får vänta 15 min vid IKEA på bussen som ska ta mig till Sandviken.

När det är dags att åka hem efter jobbet så är det stressande att se om 91:an kommer i tid till Vägportsvakten (första stoppet efter Resecentrum).

Problemet är att 91:an anländer till Ikea samma tid som 1:an startar mot Gävle. Den här första veckan har inte 91:an lyckats komma i tid en enda gång.

Pratade med en chaufför som tyckte det var väldigt stressande att försöka hålla tiderna.

Jag har åkt buss i drygt 20 år och har sett tidtabeller och olika linjekonstellationer komma och gå, en sak är klar, det har blivit sämre med åren.

Det kan tyckas märkligt att linjen Valbo–Forsbacka–Sandviken behandlas så styvmoderligt mot bakgrund av man vill att vi ska åka kollektivt.

Att ta bilen kostar mer än dubbelt så mycket som ett årskort, men om det inte blir en förändring till det bättre så får det bli bilen.

Enligt rykten så ska det bli en busshållplats för linje 41 på riks-80 vid Valbo Köpcentrum under hösten. Det kan kanske bli räddningen.

Valbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare