Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sandvikenflicka fritogs under hot

SANDVIKEN
En 19-årig flicka från Sandviken fritogs på tisdagskvällen från Bäckarängskollektivet i Hassela av sin 28-årige pojkvän och hans kompis.

Genom att knivhota personalen kunde de fly från behandlingshemmet i bil.
De greps senare en mil längre norrut.

Flydde norrut
Det var vid halvnio-tiden på kvällen som två män kom till ungdomskollektivet i Hassela för att hämta flickan. En av dem, flickans pojkvän, kommer även han från Sandviken.
När personalen försökte hindra fritagningen hotades de med kniv. Flickan och männen hoppade in i en bil och flydde norrut mot gränsen till Västernorrland.
Hudiksvallspolisen kontaktade kollegorna i Sundsvall som lämpligt nog hade en bil patrullerande vid gränsen. Vid en avtagsväg intill byn Malungen såg patrullen tydliga sladdspår. Klockan var då tio. De svängde av in på den lilla skogsvägen och såg då baklyset på en bil. Bilen stoppades och Sandvikenparet kunde gripas. Den andre mannen fanns däremot inte i kvar bilen. Polisen misstänkte att han flytt ut i skogen och sökte med hund, men utan något resultat.
Polisen har inga spår efter mannen, men det finns misstankar om vem det kan vara.

Kan ha varit fler
Karl-Evert Vengelin, utredningschef hos Hudiksvallspolisen, berättar att det eventuellt kan ha varit fler personer och fler bilar inblandade i fritagningen. Vissa vittnesuppgifter pekar på det, men uppgifterna har inte gått att bekräfta.
Flickan är placerad i Hassela av socialtjänsten i Sandviken genom Lagen om vård av unga, LVU.
Målet med att placera ungdomar på kollektivet är att socialtjänsten, föräldrar och anhöriga ska få tid att motivera dem att bryta sin negativa karriär.
Vad som nu händer med flickan är oklart. Pojkvännen satt i går anhållen hos Hudiksvallspolisen.

JOHAN PIHLBLAD
026- 27 75 92
johan.pihlblad_gd.se