Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sandvikenhus river i Storvik

SANDVIKEN
I dag har Sandvikenhus 35 tomma lägenheter i Storvik, 24 av dem ska bort.

Fram till 2006 ska Sandvikenhus sammantaget riva 500 lägenheter.
Redan i år ska 172 lägenheter bort - 100 i Björksätra, 48 i Norrsätra och resterande i Storvik. Upphandlingen av rivningen pågår och arbetet börjar efter semestern. I dagsläget finns däremot inget beslut om var rivningarna börjar.
När Sandvikenhus tog beslut om rivningarna fanns innan avvecklingen 650 tomma lägenheter, drygt tolv procent. Målet är att komma under fem procent tomma och idealet vore bara två till tre procent, uppger Sandvikenhus vd Ingvar Ryckertz.
Enligt de första planerna skulle bara 16 lägenheter rivas i Storvik, men då företaget hade hela 35 tomma lägenheter blev beslutet att tre hus med den sämsta standarden ska bort.
- De här husen är inte stamrustade och tilläggsisolerade så därför valdes de ut och ska vara tömda till första augusti, säger han.
I dag har alla lägenhetsinnehavarna hittat nya lägenheter. Flertalet väljer att bo kvar i Sandvikenhus regi, något som gläder Ingvar Ryckertz. Han tycker att samarbetet med hyresgästerna fungerat bra.
Företaget har försökt att jobba långsiktigt och samtidigt vara tydliga, så ingen har behövt leva i ovisshet om vad som kommer att hända med deras bostäder.
ULF GRANSTRÖM