Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sandvikenkrog kritiserasför dålig ordning

SANDVIKENEn restaurang i Sandviken får hård kritik från polisen och socialkontoret.

Annons
Anledningen är oordning, bråk och anonyma tips om narkotikaförsäljning och alkoholservering till redlösa.
Polisen skulle helst se att utskänkningstillståndet drogs in, men kommunens alkoholhandläggare Birgitta Lundgren väljer att vänta med så drastiska åtgärder.
- Vi har sagt att de får lov att anlita ordningsvakter på fredag- och lördagskvällar. Vi tycker att det är vad vi kan göra i dagsläget för att få lite mer ordning där, säger hon.

Anonyma brev
Birgitta Lundgren fick redan i februari ett anonymt e-brev innehållande påståendena "Ordningen på restaurangen är bedrövlig! Där serverar man alkohol till gäster som i det närmaste är medvetslösa. En man blev serverad trots att han var redlös...".
Restaurangägaren tillbakavisade detta men medgav att det varit stökigt och trodde att en 18-årsgräns efter 21.00 skulle ha en lugnande effekt.
Men stökigheten fortsatte.
2002-03-09 Två ungdomar bråkade med tillståndshavaren, som gjorde en anmälan om misshandel.
2002-05-10 En gäst blev avvisad på grund av bråk.
2002-05-16 Misshandel, en greps.
2002-06-08 Berusade personer i slagsmål.
Dessutom har bråk inträffat utanför restaurangen, där också narkotikapåverkade personer har omhändertagits.
I juni kom så ännu ett anonymt tips till socialkontoret, denna gång om narkotikaförsäljning inne på restaurangen. Restaurangägaren bedyrade att han inte visste någonting alls om detta.
Vid en restauranginspektion i juli konstaterades att personalen hade dålig kontroll över situationen, att folk sprang in och ut och att flera personer lämnade restaurangen med alkohol utan att det uppmärksammades. Man såg dock varken att underåriga eller uppenbart berusade serverades alkohol.
Senast i torsdags lovade tillståndshavaren i ett samtal med socialkontoret att förbättra ordningen och gick med på att anlita ordningsvakter.
HANNA JANSSON
026-277593
hanna.jansson_gd.se