Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sandvikens MK byter till sommarföre i rally-SM: – Känner oss taggade

Sandvikens MK byter till sommarföre i 2017 års SM-serie i rally.
– Blir någonting nytt att bita i, säger tävlingsledaren Kalle Andersson.

Annons

Nästa års arrangörer presenterades under tisdagen på Rally-SM:s hemsida. En nyhet blir alltså att Vinterpokalen utgår och ersätts med en tävling på grus. Datum är satt till 16-17 juni.

– Först hade vi tänkt avstå 2017. Men efter att ha utvärderat Rally Bilmetro i vintras, i Gävle, och när Uppsala hoppade av som arrangör så känner vi oss taggade, fortsätter Kalle Andersson i en intervju på hemsidan.

Nu är inte sommar något helt nytt för den erfarna arrangören, som redan 2002 hade ”finalen”. Fem år senare körde de en extra sommartävling i mästerskapet, då vintern varit för dålig.

Läs också: Gävle mot Årsunda – en av de hetaste duellerna i rally-SM: "Han är svår att slå"

– Vi körde helgen innan midsommar då 2007 och det funkade, så därför har vi valt det datumet igen, fortsätter Kalle.

I skrivande stund är det inte bestämt om Gävle eller Sandviken blir centralort för SM-deltävlingen.

Rally-SM 2017 är tänkt att inledas med SM-sprinten i Söderhamn, vecka 5 (där poängen fördelas efter resultatet i kvalet). Fortsättning följer sista veckan i februari med Rally Östersund.

Tre månader därefter fortsätter SM med South Swedish Rally i Karlskrona. Sandviken blir fjärde deltävling innan Kolsva arrangerar den femte deltävlingen 18-19 augusti.

Linköping avslutar mästerskapet den 8-9 september med East Sweden Rally.

Läs också: Stora framgångar för gästrikarna i rally-SM