Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Sänk trösklar för anställning"

Vissa jobb betraktas som fulare än andra. Det måste bli en ändring, tycke lokala arbetsgivare som riksdagsledamoten Lars Beckman, M, i fredags hade bjudit in till rundabordssamtal.

Frågan som diskuterades var hur jobben ska bli fler.

– Målet att träffa 400 arbetsgivare i länet, sa Lars Beckman.

Själv menade han att förslag som S, MP och V lagt fram hotar jobben, bland annat slopande av den sänkta arbetsgivaravgiften för unga och återställd restaurangmoms. Ingångspunkten fick fackförbunden LO och TCO, som han bjudit in, att tacka nej med motiveringen att samtalen inte utgick från deras synpunkter. Åtta lokala arbetsgivare dök däremot upp.

Flera av dem efterlyste en attitydförändring till jobb som de menar betraktas som fulare än andra.

– De som kommer till vår bransch känner sig lite misslyckade, sa Gävlebon Joackim Carlsson som är chef för Sibyllas alla gatukök i Sverige.

Han fick medhåll av Veronica Stjärnström som driver Gävleföretaget Assistanspartner.

– Det kanske handlar om vad vi företagare och ni politiker skickar ut för signaler. Allt går i dag ut på att plugga vidare och klättra i karriären, sa Veronica Stjärnström.

Lars Beckman lovade att ta med sig synpunkterna till regeringen.

– Jag tror det handlar om att fortsätta sänka trösklar och inte göra det dyrare att anställa, sa han.