Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sanna från Borås intog tronen

/
  • Varsågod, nu är kronan din. Fjolårets Miss World Sweden Nicole Artursson lämnar över dyrgripen till sin efterträdare Sanna Jinnedal från Borås.

Sanna Jinnedal, 19 år, från Borås. Hon är den nya Miss World Sweden och får i höst uppdraget att representera landet i den internationella finalen i Ordos, Inre Mongoliet, Kina, inför uppskattningsvis 1,3 miljarder tv-tittare världen över.

Annons

– Underbart. Jag anmälde mig själv faktiskt till tävlingen för att jag gillar utmaningar och det har varit ganska tufft på 14-dagarslägret ute på Engeltofta med fysiska träningspass av olika slag, sa en jublande glad Sanna Jinnedal efter att hon fått överta den glittriga kronan från sin företrädare Nicoline Artursson från Halmstad.

Den svenska finalen hölls för ovanlighetens skull inte i Stockholm utan i Gävle på fredagskvällen då 16 finalister samlades för en slutlig uppgörelse inför en kritisk (och länge oense) jury och en praktiskt taget fullsatt salong med många anhöriga.

Tjejerna fick visa upp sig i olika typer av klädsel och när sedan sju vinnarkandidater vaskats fram så fick de varsin fråga att svara på. Småningom kunde juryn med bland annat modeskapare, hårstylister och fotomodeller komma överens om vem som var värd att vinna.

Blonda Sanna Jinnedal läser sista året på barn- och fritidsprogrammet och i framtiden så vill hon jobba med människor.

– När jag var liten så kollade jag på olika på skönhetstävlingar och drömde om att själv få vara med så det är väldigt kul att själv få vara med.

Vilken typ av välgörenhet, syftet med tävlingen är numera, vill du jobba med nu?

– Min bror har en muskelsjukdom och sitter därför i rullstol, så det är mycket därför jag vill jobba med att underlätta livet för barn och ungdomar med funktionshinder.

Nicoline Artursson, Miss World Sweden 2011 som blev finfin åtta bland över hundra deltagare i internationella finalen i London, kunde efteråt upplysa Sanna om att det väntar mycket kul och spännande händelser och nya vänner från olika länder under kommande året.

– Jag har medverkat i massvis med sammanhang, samarbetet med modebranschen, företag och världshälsoorganisationen (WHO). Och jag har också pratat inför 7 000 människor och medverkat i Danny Saucedos musikvideo ”Shake That Ass”, berättar Nicole.

Nicole driver även ett UF-företag som fungerar som ett hjälporgan på entreprenörsbasis.

Sanna Jinnedal gillar som sagt utmaningar, säkert ett nödvändigt faktum inför det som komma skall.

Annons