Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sanslöst med nattstängning

SANDVIKEN- Vi kommer aldrig att acceptera att polisen ska ha nattstängt i Sandviken.Stefan Hedin, kommunalråd i Sandviken, är mycket upprörd.Det var i tisdagens Gefle Dagblad som det avslöjades att näpoledningen i Sandviken i en skrivelse till polismyndigheten Gävleborg skriver att de inte klarar av att bemanna polisstationen dygnet runt.

Annons
- Det finns en utredning där utredaren kommit fram till att polisstationer ska stängas på grund av polisbrist, säger Stefan Hedin. Då ska något göras åt situationen.
Stefan Hedin lovar att Sandvikens kommun redan före semestern ska inleda en diskussion med polismyndigheten.

Tvärs emot regeringen
- Här har socialdemokraterna i ett nationellt beslut sagt att antalet poliser ska öka och så kommer den här utredningen som går tvärs emot, suckar Stefan Hedin. Som jag ser det är förslaget sanslöst.
Stefan Hedin anser också att allt inte ska förläggas till Gävle.
- Det finns inte en möjlighet att hela västra Gästrikland ska sakna poliser nattetid, säger Hedin. Det håller inte.
Ulf Möller, chef för polismyndigheten i Gävleborg är väl medveten om problemet och den polisbrist som finns.
- På sikt måste vi få in yngre poliser som orkar arbeta på nätterna, menar Ulf Möller. Samtidigt är det problem att rekrytera poliser till Sandviken. Det är ingen som vill arbeta där.
Ulf Möller är inne på att det måste bli en bättre samordning inom polisen i Gävleborg.
- Ett stort problem för polisen i Gävleborg är den höga medelåldern. Det är bara ett län med högre medelålder och även om vi håller på med en generationsväxling tar det tid innan den är genomförd.
Sista ordet är säkert inte sagt i den här infekterade frågan. Innevånarna kommer säkert att kämpa för att behålla polispatruller även nattetid.
JÖRGEN LARSSON