Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sara krönt inför 600

GÄVLE Efter ett hårt program med besök på många platser för att sprida ljus och glädje var det dags för Sara Persson att bli Gävles lucia på riktigt genom att krönas av förra årets lucia, Carolina Hallström i Heliga Trefaldighets kyrka i Gävle.

I år var det tolfte gången som Lions Club i Gävle och Gefle Dagblad gemensamt höll i luciaarrangemangen. Ett evenemang som lockar allt fler till Heliga Trefaldighets kyrka. Drygt 600 personer var på plats för att möta lucia med sina 18 tärnor och njuta av skön musik och de vackra advent- och julsånger som hör högtiden till.
Bengtåke Johansson från Lions Club hälsade välkommen och höll en kort inledning då han berättade lite om den verksamhet som klubben bedriver för de medel som samla
Kyrkoherde Gert Lyngemark berättade om sägnen om Lucia. Adelsflickan från Sicilien, som gav bort allt hon ägde till de fattiga och som sedan angavs som kristen. Hon dömdes till döden och avrättades med svärd den 13 december år 304. Försöken att bränna henne på bål misslyckades då lågorna inte skadade henne.
Sedan vidtog en sång och musikstund. Matilda Elliott sjöng både solosång och med luciakören och Helene Engberg-Kördel ackompanjerade på flöjt, Stina Hellberg på harpa och på piano Stellan Alneberg.

Ulf Granström