Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sarah och Bosse börjar om på nytt

SANDVIKENMan är aldrig för gammal för att sadla om.Så varför inte ta anställning på ett slott.Sarah och Bosse Hallstensson fick idén redan förra våren, sedan Sarah klarat sig igenom en svår sjukdomsperiod

Annons
... Och nu i juli blir det av - paret lämnar Kungsgården och börjar jobba på ett säteri i Tjusts skärgård, norr om småländska Västervik
- Det känns jättebra och paret vi ska jobba hos är så gulliga, säger Sarah Hallstensson som just nu mest går hemma och är otålig
När vi kommer och hälsar på i det röda huset vid Borrsjöån är Bosse hemma på lunch från sitt jobb som produktionschef på Allmogefönster i Åshammar. Han trivs bra, men längtar efter att få pyssla och dona som han vill med reparationer och trädgårdsskötsel.
- Det är sådant jag trivs bäst med. Om det är fint väder kan jag vara ute och regnar det kan jag jobba inomhus. Lite matlagning blir det också, det är kul, säger han.

Sysslor i hemmet
Sarah tänker sig att göra ungefär det hon gjort många år som hemmafru - städa, tvätta och diska - bara lite mer och med betalt.
Varken hon eller Bosse har något emot att jobba i någon annans hem.
- Det känns inte direkt som att man behöver krypa för någon. Och man har ju alltid jobbat för andra, när man varit anställd, säger Sarah.
Hon påpekar att många säkert tycker att de är idioter som lämnar allt och startar om på nytt. Men andra är imponerade av att de vågar.
Att våga prova något nytt, det är just det som drar. Och att känna att man fortfarande är värd något, att det faktiskt går att få ett jobb vid 55+.
- Det är märkligt vad jobbiga saker kan få en att se annorlunda på den tid man har kvar, säger Sarah eftertänksamt.
De senaste åren har inneburit cancer och upprepade operationer, bekanta som slutade höra av sig när hon mådde som sämst och en växande ovilja mot det hon förr brann för - att stå på scen.
- Jag kom till en punkt då jag sa nej till allt. Det är märkligt för man borde känna sig tuffare efter att ha tagit sig helskinnad ur cancern, men jag klarade helt plötsligt inte av att engagera mig som förr, säger hon.
Sarah är känd i trakten för sina revyer, teatermanus, dikt- och sångframträdanden. Och inte minst för sina många insändare.
Intresset för att sjunga håller sakteliga på att vakna igen.
- Kanske att jag letar upp någon kör där nere. Musiken är ju så enormt viktig. Och skriver insändare gör jag fortfarande, berättar Sarah.
Fortsätter hon i samma takt lär det inte dröja länge innan hon är ett känt namn i Västervikstidningen. Om hon inte sadlar om igen.

HANNAJANSSON
026-27 75 93
hanna.jansson