Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Satsa på turismen

I många tidningar ser jag att turismen är en bransch som ökar stadigt. Jag läser bland annat i Aftonbladet att: Aldrig förr har så många utländska turister besökt Sverige.

Jag kan inte låta bli att undra vad Gävle kommun gör för att locka hit turister till Gävle, mer än att satsa på Briggen Gerda.

Vi har i Gävle två hyfsade campingar, den ena är Furuvik och den ligger en bra bit från staden och är mest intressant för de familjer som planerat ett besök på Furuviksparken.

Sedan har vi Engesberg camping som ligger bra till för turister som kommer från både land och hav. Det finns en badplats i anslutning till campingen. Engesbergs herrgård har ett litet kafé och någon liten konstutställning (i en omgivning som skulle kunna vara gudomligt fin om den sköttes).

Det går bussar om campinggästerna vill ta sig in till stan för att gå på någon av våra trevliga restauranger. Enligt min mening är läget på Engesbergs camping det bästa vi kan erbjuda i Gävle.

Men snälla Gävle kommun, har ni som är anvariga för turistnäringen varit ut till Engesberg?

Campingen skulle behöva en rejäl upprustning med nya servicehus och upprustning av campingplatserna. Rustning av herrgården och trädgården runt om skulle kunna skapa en mycket trevlig omgivning för grillkvällar vid Engesbergs herrgård med trubadur eller uppträndande av artister. Låt Limöbåten ta turer förbi Engesberg för upphämtning och avlämning av våra kära turister.

Det som skulle kunna vara ”De vackra byggnaderna och området vid Engesbergs herrgård” låter kommunen bara förfalla och jag undrar varför.

Kan det vara så att vissa kommunpolitiker gärna skulle vilja riva dessa byggnader och i stället bygga ett exklusivt boende vid havet dit de högavlönade i Gävle kommun sedan kan flytta?

Gör ett studiebesök på Bollnäs camping eller, om det skulle vara för dyrt, gå in och titta på www.bollnascamping.se. Den campingen har blivit riktigt fin. Det är rymliga platser för husvagnar, släta fina ytor, fräscha duschar, toaletter och riktigt trevlig personal. Campingpatrullen från tidningen Husvagn & Camping har efter ett besök på Bollnäs Camping bara lovord att säga.

Skulle det inte vara trevligt om det var vår camping i Engesberg som de skrev om?

Kom bara inte och säg att det inte finns pengar, för om ni kan betala flera hundratusen för våra rosa fula rondellskrot så borde en ökande bransch som turistnäringen vara mycket mer lockande att satsa pengarna på.

Det handlar bara om hur man prioriterar och på turismen har vi ju en bra möjlighet att få tillbaka något på de satsade pengarna.

Gävlebo

”Kom bara inte och säg att det inte finns pengar...”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare