Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Satsa svenskt och på ungdomarna..."

Annons

Hejsan Keb!
Intressant detta med angående mindre rinkar.

Jag tror inte så mycket på det p g a att vi är lite för djupt rotade med 30X60. Men man kan ju med fördel minska mittzonerna till fördel till anfallszon/försvarszon. Samt att domarna får också ha lite mera förstående till smågruff, lättare slagsmål.
I svenskhockey kan en bentackling ge ett straff på 2 min. men om man gnider hansken i ansiktet på en spelare kan det bli ett matchstraff. Bentacklingen kan förstöra den utsatte spelarens aktiva karriär.
En utökning av elitserien med 2 lag. Nu spelas det 55 matcher 11X5. Utökningen skulle kunna ge 13X4 = 52 matcher. Samt sätt ett lönetak så vi får bort vissa dyra importer som inte tillför svenskhockey något, då kanske föreningarna börjar satsa på sina egena juniorer.

Starkt av Leif Boork att satsa på Bäckis för något år sedan, samt att satsa på Markan när Brynäs kvalade. Ibland tar kanske ledarna den dyra vägen och tar in någon som inte ger så mycket.
Vi måste våga lite mera med våra ungdomar i svenskhockey så de inte sticker till USA och Canada för att börja spela juniorhockey alltför tidigt när vår egen liga ställer dem utanför.
Vill höra dina synpunkter Keb på hur svensk hockey skall utvecklas?

Hälsning, ständig medlem Brynäs IF

  Jag tycker att båda dina hjärtelag, Brynäs och Mora IK, är på rätt väg i sina satsningar - d v s att i första hand låta ungdomarna komma in i A-laget.
För att kunna formas och utvecklas till bra elitspelare.

Okej, för att såväl Bif som Mik tagit hit utländska importer, som inte direkt gjort succé - men det är engångsföreseelser på marknaden som gjort det.

Mer läsning

Annons