Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sätt fotboja på dem!

En 31-årig kvinna anklagas för att medvetet har kört på sin före detta sambo. Kvinnan riskerar ett strängt straff om hon fälls. Men är det så enkelt att döma henne?

Tusentals kvinnor i Sverige lever under ständigt hot om våld, ja till och med att dödas av sina före detta makar eller sambor.

Vi har myndigheter som enligt lag ska skydda dessa kvinnor men som inte på långt när gör vad de ska göra. Döms denna kvinna ska som en föjd av en sådan dom även polis, sociala myndigheter och representanter för olika rättsorgan ställas inför rätta.

Med hänsyn till hur mannen agerat mot henne måste hon anses ha handlat i nödvärn. Något annat ställningstagande är inte rimligt.

Är det inte på tiden att vi får en lag att den som överträder besöksförbud ska tvingas bosätta sig ett visst antal mil från den person han förföljer. Fotboja bör vara en självklarhet tills det gått så lång tid att risken för den förföljda kan vara undanröjd.

Detta är ju inte enstaka fall utan något som händer varje dag. Är det inte hög tid att de ledmaöter vi valt till riksdagen tar sitt ansvar.

Olle Ljungbeck

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare