Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Saxofonisten Rickard Gustafsson från Gävle debuterar med funkig jazzplatta

Fredag 17 februari släpper Gävlesaxofonisten Rickard Gustafsson sin debut "Graffiti", ett album som kombinerar jazz, funk och soul.

Annons

Rickard Gustafsson är uppvuxen i Bälinge norr om Uppsala och har studerat jazz på Geijerskolan, samt fem år rytmisk och improviserad musik vid musikhögskolan Ingesund i Arvika. Nu bor han i Gävle.

Det var vid åtta års ålder han föll för jazzen och John Coltrane blev hans hjälte. Han har bland annat spelat med fusion-proggbandet Coconut Groove och även musicerat med Rigmor Gustavsson och Nils Landgren.

Fredag 17 februari släpps hans debutalbum "Graffiti" på Tick Tick Tick Records. Han beskriver albumets sound som att det "rör sig mellan jazzens improvisatoriska lekfullhet, funkens stadiga beat och soulens innerliga hjärta...Albumet är en hyllning till den gamla skolans varma jazz och funk-fusion, men det blickar även framåt på ett nyfiket, öppet och ärligt sätt".

Allt i från Herbie Hancock till Oddjob går att höra ifnluenser från. Med på plattan spelar Sebastian Lindell (gitarr), Hans Pahlén (trummor), Alexander Hallgren (bas), Mattias Sämberg (klaviatur) och Martina Hed (sång).

"Graffiti" Spotify.

Annons