Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Scotts

Så där ja. Scotts stressade fram en riktigt tam skiva efter succén i ”Dansbandskampen” och man undrade varför skivbolaget inte satsade mer på sina guldklimpar. Men här kommer en skiva värdig en orkester som kan komma att behöva bära dansbandsgenrens framtid på sina axlar det närmaste året.
Henrik Strömberg verkade lite tagen av stundens allvar i Melodifestivalen, men på den här skivan träder han fram med en utstrålning och röst som visar att killen trots allt har det som krävs för att bli en stor dansbandssångare.
Det är starka låtar som befäster Scotts position som ett modernt dansband. Låtarna är skrivna av några av Sveriges främsta låtskrivare i genren och det märks.
Den enda invändningen är att plattan innehåller lite för många poänglösa coverlåtar. Jag förstår inte varför Scotts måste göra en nedtonad version av ”Inget stoppar oss nu” och den gräsliga svenska covern av Bucks Fizz schlagerklassiker ”Making your mind up”.
Men bortsett från det är det här skivan som visar att Scotts inte bara var ett tv-fenomen. De är på riktigt och de kommer att bli stora.

MIKAEL FORSELL