Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sd vill förbjuda moskébyggen

GÄVLE
Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson besökte Gävle igår. Han vill bland annat att det ska bli förbjudet att bygga moskéer i Sverige och att inga flyktingar ska få permanent uppehållstillstånd.

I somras berättade GD om Robert Söderström, sverigedemokraternas före detta vice ordförande i Gävle. Han hoppade av partiet eftersom han fick nog av rasismen bland medlemmarna.

Men partiets ledare Jimmie Åkesson tycker inte att det finns några problem med rasism inom sverigedemokraterna.
- Jag har svårt att ta såna avhoppare på allvar, jag har ingen anledning att tro att det finns rasister i vårt parti eftersom vi har tagit avstånd från det, säger Jimmie Åkesson.

Det är tydligt att det är invandringen som är den viktigaste frågan för partiet. När Jimmie Åkesson talar för förbipasserande på Rådhustorget gör han ett försök att övertyga dem om att sverigedemokraterna inte är ett enfrågeparti. Men det är ändå invandringen som han tar upp i inledningen av sitt tal.
- Vi vill begränsa invandringen kraftigt och staten ska bara ge tillfälliga uppehållstillstånd, säger Jimmie Åkesson.

Han vill också att så många som möjligt av de invandrare som redan finns här ska lämna landet.
- Vi tror inte på ett mångkulturellt samhälle, säger Jimmie Åkesson.
Det innebär också att partiet exempelvis vill förbjuda moskéer i Sverige. Han försvarar muslimska diktaturer som förbjuder byggen av kyrkor och tycker att Sverige borde ha samma politik som de när det gäller byggen av moskéer.

Sverigedemokraterna pratar inte om integration utan om assimilering vilket bland annat ska uppnås genom att de invandrare som bor i landet ska tvångsförflyttas av staten. Men helst ser Jimmie Åkesson att de bor på en flyktingförläggning under hela den tid de är i Sverige.
- Jag tycker att man kan förlänga tiden som de är på flyktingförläggningar till minst fem år, säger Jimmie Åkesson.

Samuel Åsgård
026-159637
samuel.asgard@gd.se