Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Se GIF spela i himmelsblått

Med mindre än en vecka kvar till den allsvenska hemmapremiären är nu GIF:s problem med val av tröjfärg löst. Sporten erbjuder nu alla innehavare av Tidningskortet möjligheten att se GIF spela vidare i himmelsblått.

GIF:s byte från himmelsblå tröjor och vita byxor till vita tröjor och marinblå byxor har varit försäsongens stora diskussion bland supportrar.
Det har till och med gått så långt att fans hotar med att bojkotta GIF:s matcher.
Sporten har skrivit mycket i ämnet på nyhetsplats, men har också bakom kulisserna jobbat konstruktivt för att lösa frågan med den perfekta kompromissen.
Tekniken finns nämligen att ge besökarna på Strömvallen möjlighet att se GIF spela i de klassiska himmelsblå tröjorna, och handlar om en parallellösning till den nya vågen av 3D-filmer.

I början av februari hade Disneys animerade film Bolt premiär, där biobesökarna erbjuds en stereoskopisk upplevelse. Fast skillnaden är att det inte längre handlar om de töntiga rödgröna glasögonen i kartong – utan helt vanliga solglasögon. I biovärlden är det projektorerna som kostar stora pengar, medan själva glasögonen är mycket billiga att producera.

Den nya biosatsningen har visat sig ha helt unika möjligheter när det gäller att även förändra färgseende. Därför kan Sporten i dag presentera de specialslipade solglasögon som bryter färgspektrat på ett sånt radikalt och komplicerat sätt att det återställer färgbalansen i laget.
I det sista skedet har vi valt att koppla in Arbetarbladets modeskribent Joanna Grubbström och Gefle Dagblads konsumentredaktör Magnus Lundquist för att uppfylla två viktiga detaljer.
1) Vi vill se fler kvinnor på Strömvallens läktare – och därför har Joanna designat de här specialglasögonen i två modeller: en för kvinnor och en för män.
– Jag tycker faktiskt de för kvinnor blev snyggast. Tyvärr går de ju inte använda till annat än GIF-matcher för bekantas färgval av klädsel påverkas ju också, säger Joanna.
2) Vi vill inte ha kritik för att GIF skiftar i färg hela tiden under matcherna – så Magnus Lundquist har sett flera av GIF:s träningsmatcher 2x45 minuter samt viss tilläggstid.
– Det är inga problem. Visserligen mattas GIF lite i slutet av halvlekarna, men man håller ändå färgen, konstaterar Lundquist.

Specialglasögonen är dock, än så länge, bara framtagna i en begränsad upplaga i ett samarbete med SF (Svensk filmindustri) – men å andra sidan så erbjuder Sporten dessa gratis till trogna abonnenter.
Innehavare av Tidningskortet kan därför från kl 09.00 i dag 1 april hämta ut sina GIF-glasögon gratis i GävleTidningningars reception i Gävle. Vi har även skickat ut ett tiotal glasögon till kundtjänsten i Sandviken, i fall intresse finns även där.
Först till kvarn gäller dock.
– Men vi har naturligtvis diskuterat frågan med GIF, och blir efterfrågan så stor som vi tror kommer vi att under april beställa specialglasögon som sedan lånas ut vid insläppen på Strömvallen. Fortfarande kommer det att vara gratis för de som abonnerar på GD och AB, säger GävleTidningars marknadschef Gert-Inge Fridholm.
Han höjer dock ett varningens finger.
– Det finns naturligtvis en fara i att folk använder glasögonen på övrig fritid också och ser allt i himmelsblått.