Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Se mötet med björnfamiljen: "En fantastisk naturupplevelse som vi säkert aldrig får vara med om igen"

Tidigt på morgonen den 1 maj var Inger Andrén och hennes dotter på väg till Sandvikens recentrum, när de plötsligt fick syn på en lurvig björnfamilj.

TV: Här springer björnungen till sin mamma

Inger Andrén och hennes dotter gick upp tidigt på morgonen den 1 maj för att hinna med en buss till Stockholm från Sandvikens resecentrum.

När de körde på väg 272 mellan Ockelbo och Lingbo, eller Tidernas väg som går mellan Uppsala och Ånge, fick de plötsligt syn på en stor björnmamma och två små nallar som lufsade till en myr på andra sidan vägen.

Dottern som hade fullt upp med att hitta resecentrum med sin mobiltelefon började genast att filma när hon insåg vad de såg framför sig.

Hon berättar att björnmamman ställde sig på bakbenen för att göra sig stor och orädd när de kom farandes i den låtande bilen.

– Sen blev de stående kvar på myren i säkert fem minuter och väntade på något som vi inte visste vad det handlade om. Plötsligt får vi se en till liten björn som springer till mamman, säger Inger Andrén.

Hur kändes det?

– Vi förstod nog inte riktigt vad vi var med om, men det var lustfyllt. Det var en fantastisk naturupplevelse som vi säkert aldrig får vara med om igen.

Läs även: Plötsligt stod en björn precis bakom Johan – "Har aldrig varit så rädd i hela mitt liv [+]