Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Se upp för ficktjuvar

Där det finns mycket folk, finns det också ficktjuvar. Under sommaren har de sin högtid och stadsfestivaler som Cityfesten har perfekta förutsättningar för kap.

Annons

Efter att förra året ha gått ut med varningar om fickstölder under Cityfesten, märkte polisen att antalet stölder gick ner. I år gör man samma sak igen i hopp om att festens besökare ska vara lite mer på sin vakt.

– Ficktjuvarna är väldigt skickliga och har många knep för att komma åt plånböcker och annat vi har i fickor och väskor. Ofta jobbar de flera stycken, där en av dem ofta först distraherar det tilltänkta offret, säger Hesam Akbari, som är presstalesman för polisen.

Cityfesten har alltid varit utsatt för ficktjuvar, men polisen har fått indikationer att det i år kommer fler än vanligt.

– Det handlar ju om grupper av människor som reser runt i landet och har stöld som försörjning.

– Om man råkar ut för tjuvar ska man genast ta kontakt med polisen så att vi kan få en bild av situationen, säger Hesam Akbari.