Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Se upp för ­skojare i sommar

Annons

Förutom getingar i saften, mygg, knott och annat elände finns det mängder av tråkigheter med sommaren.

Vägpirater, till exempel. Folk blir rånade i sina husvagnar när de övernattar längs vägarna. En annan jobbig sak är alla försäljare som försöker lura på bilande turister ”guld”, skinnjackor av tveksam kvalitet och kostymer ”direkt ur visningskollektionen”. Passa er för dessa förslagna försäljare som försöker prångla ut skräp på landets rastplatser.

Kringresande hantverkare som erbjuder sig att asfaltera och lägga marktegel är ett annat gissel. Ofta försvinner de innan jobbet är klart, och är därefter omöjliga att få tag på. Ett gott råd är att tacka nej till deras tjänster. Eller vara mycket noggrann och kritisk inför affären.

Solen, när den nu väl behagar visa sig, är inte heller så nyttig i stora doser. Nacken och näsan brukar lysa i kapp på undertecknad så fort det vankas strålande solsken. Ordentligt med solskyddsfaktor är att rekommendera. Barn bör ha hatt, även när de badar.

Getingar. För tredje sommaren i rad har ett getingsamhälle flyttat in på vår balkong. Jag är inte mer djurvän än att jag de två tidigare gångerna ringt skadedjursbekämparna som kommit med sin lilla sprejflaska. Men i år är det annorlunda eftersom även en familj med trevliga humlor har flyttat in hos oss. Dem vill jag ju inte ta död på. Så getingarna klarar sig. Snacka om att ha valt grannar med omsorg!

För er som driver företag innebär sommaren höjd grundberedskap. Kontrollera alla fakturor noga! Känner du igen avsändaren, och beloppet? Har du verkligen beställt färgpatroner/förbrukningsmaterial/programvara från företag X?

Var uppmärksam. Sommaren är högsäsong för bluffarna.

Som tur är går vi redan mot mörkare tider igen. Det vände i dag. Det är bara 26 veckor kvar till jul.