Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Se webb-tv från Globen

/

Fler röstade än någonsin förut. Och det var en jämn omgång.
Men det blev Kevin Borg som tog hem segern i 2008 års "Idol".

Annons

Halva Hedesunda klämde ihop sig i en buss. Målet var Stockholm och Globen. Syftet att heja fram bygdens nya stjärna i Idolfinalen. På plats fick de se en rockande Alice som verkar sakna nerver. Tyvärr räckte inte det ända hem.

Kusiner, mostrar och en morfar fanns bland annat med i bussen. Alice Svensson verkar ha en stor släkt och av de 48 som åkte med i bussen var ungefär hälften släkt med Svenssons.

Busschauffren Torbjörn Wallner hade fått uppgiften att köra ner hela rasket som under färden ner blandas Alice-hejaramsor med bussfavoriten "En busschaufför". Torbjörn förklarar att det här är stort för lilla Hedesunda.

Hon har ju satt Hedesunda på kartan. Alla tycker ju det här är jättekul och nu hoppas vi att hon klarar det här. Jag vet att folk i hela Hedesunda kommer att skicka röster för flera hundra kronor var, säger han.

En som upplevt Alice artisteri enda sedan hon var en liten plutt är hennes morfar Torsten Ottosson. När jag frågar efter honom upplyser de glada Hedesundaborna att det är han där bak i bussen, han som ser äldst ut. Jag krånglar mig bakåt i bussen och får en kort pratstund med en mycket känslosam morfar.

- Jag är så stolt över henne. Det har varit helt otroligt att följa henne i tv. Jag tror faktiskt att hon kan vinna, säger han med en märkbart rörd röst.

Efter en trevlig bussresa skiljs våra vägar på parkeringen utanför den sfäriska arenan. Hedesundaborna ska ner till sina topplatser närmast scenen. Själv förvisas jag till Globens pressläktare och får njuta av hela spektaklet med riggar och kablar framfr mig. På vägen dit träffar jag en familj från Hedesunda som med en bokstav var på sina tröjor bildar ordet ALICE. De ställer upp framför mig och visar vem de hejar på.

När showen börjar och Alice och Kevin dundrar fram sina välbeprövade hits är det svårt att värja sig, trots en dålig plats. Globen förvandlas till ett öronbedvande hav av 14.000 skrikande tonårsfans. Och trots att de flesta skrikhalsarna verkar hålla på Kevin så ljuder det bra även när Alice framför sina rockhits "So What" av Pink och "Heavens on Fire" av Kiss. Vinnarlåten "With every bit of me" som är specialkomponerad för vinnaren av bland annat jurymedlemen Andreas Carlsson är dock ett riktigt sömnpiller. Sliskigt och trist. Låtmässigt slog Alice knockout på Kevin som framför jobbiga 80-tals hitsen "You're the Voice" och "Living on a prayer".

Tyvärr räckte inte en grymt ltval och en skön hes röst. Vinnaren i årets idol blev maltesen från Arvidsjaur, Kevin Borg.

Men gråt inga tårar över det Alice. Du har en fanbase i Hedesunda som alltid kommer att älska dig. Och så fick du ju den där andraplatsen som i stort sett garanterar dig en karriär i strålkastarljuset.

 

Mer läsning

Annons