Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Segersviten fortsätter för Stensätra

Mohed kunde inte hindra Stensätra att ta sjätte raka segern hemma på Skogsvallen i damernas Division 2 Södra Norrland igår. Matchen slutade 3–1.

Mohed orkade stå emot hemmalaget under de tio inledande minuterna men det var hela tiden Stensätra som var det bollförande laget. Johanna Eriksson fick ett friläge redan efter åtta minuter, men avslutet blev för svagt.

Stensätra hade ett stort bollinnehav men laget hade det mycket svårt att ta sig fram till några farliga avslut. 1–0-målet gjorde Eva Westin då hon styrde in ett misslyckat skott efter lagets andra hörna och tvåan kom åtta minuter senare då Margareta Dunder slog till.

Stensätra var det klart bättre laget men skall laget ha lite kritik så skulle man nog ha skapat betydligt fler chanser mot ett svagt motstånd. Nu blev det alltför ofta en snedspark när man närmade sig målchanser och avslut.

Stensätras dominans fortsatte under den andra halvleken och man skapade något mera framåt och Margareta Dunder kunde prickskjuta in Eva Westins passning från högerkanten och då återstod det en halvtimme att spela.

Mohed arbetade sig upp i planen under de sista tio minuterna och laget skapade ett par målchanser. På tilläggstid gjorde bortalagets Emelie Becker matchens snyggaste mål då hon från högerkanten drog iväg en kanon, otagbar för hemmalagets målvakt Anna Holmgren. I och med den här segern gick Stensätra upp i toppen av tabellen med en match mer spelad än tvåan Hille.

Vill laget stanna där under hösten krävs dock att anfallsspelet blir betydligt vassare än vad det var i den här matchen, även om laget nu tog en klar och rättvis seger.

$1

STENSÄTRA–MOHED 3–1 (2–0)

$1

Målen: 1–0 (31) Eva Westin, 2–0 (39) Margareta Dunder, 3–0 (59) Margareta Dunder, 3–1 (90+1) Emelie Becker.

$1

Domare: Oskar Olsson, Umeå.

$1

Hörnor: 5–1.

$1

Publik: ca 50 pers.

$1

Stensätras tre stjärnor:

$1

3: Eva Westin, mf

$1

2: Margareta Dunder, mf

$1

1: Lisa Sundell mb