Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sen is stoppar bandyskola?

SANDVIKEN
SAIK bandy och SIK hockey protesterar mot senare uppspolning av hockeyplan på Jernvallen. Den 1 september har varit ett datum som nämnts.

- Blir det så kommer vi att få problem med A-lagsträningen för bägge föreningarna, skriver Inga Hagström, ordförande i SAIK och Lasse Hammarström i SIK.
SAIK och SIK planerar att gemensamt bedriva bandy- och hockeyskola från 28 juli och tre veckor framåt. Något som helt skulle spolieras om det blir en månad senare uppspolning.
- Ska vi tvingas vända oss till andra klubbar utanför kommunen för att få en chans till istid, undrar de bägge ordförandena.
Enligt klubbarna har ekonomin svårt att tillåta oförutsedda kostnader och att informationen har kommit på tok för sent då redan marknadsföringen för sommaraktiviteterna redan ägt rum och anmälningar redan börjat strömma in.
- Med den här typen av aktiviteter kan vi sysselsätta våra ungdomar under sommaren och samtidigt locka andra ungdomar från andra kommuner att komma till Sandviken.
Kultur- och fritidsnämndens ordförande Sven-Olof Sundqvist ser inte det hela som något större problem.
- Den här diskussionen kom upp när sparivern var som värst, säger Sundqvist. Vi ska ha ett beredningsmöte under tisdagen och då ska den här frågan tas upp och jag är säker på att vi kommer att kunna lösa det här på bästa sätt.

JÖRGEN LARSSON