Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Senaps- och peppargravad lax

Annons


600 g laxfilé med skinnet kvar
2 msk socker
2 msk salt
1 msk gult senapsfrö
1 msk brunt senapsfrö
1 tsk fyra peppar
dill och gräslök
rapsolja
Till såsen:
4 dl crème fraiche
1 dl hackad gräslök
saften från en limefrukt
salt och vitpeppar
Att äta till:
kokt färskpotatis
blandad grönsallad

Gör så här:
1. Gnid in köttsidan på laxen med salt och socker. Stöt senapsfrö och pepparblandningen i mortel och strö över laxen. Täck köttsidan med hackad dill och gräslök. Linda in fisken i folie och lägg den kallt i 5 timmar.
2. Blanda såsen. Hacka gräslök, pressa saften ur en limefrukt och blanda med crème fraiche. Smaka av med salt och vitpeppar. Såsen serveras kall.
3. Ta bort örterna och dela fisken i portionsbitar som penslas lätt med rapsolja. Grilla köttsidan först i cirka 2 minuter. Vänd skinnet mot värmen och fortsätt grilla cirka 3-4 minuter. Servera med kokt färskpotatis och blandad grönsallad.