Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Senaps- och peppargravad lax

Annons


600 g laxfilé med skinnet kvar
2 msk socker
2 msk salt
1 msk gult senapsfrö
1 msk brunt senapsfrö
1 tsk fyra peppar
dill och gräslök
rapsolja
Till såsen:
4 dl crème fraiche
1 dl hackad gräslök
saften från en limefrukt
salt och vitpeppar
Att äta till:
kokt färskpotatis
blandad grönsallad

Gör så här:
1. Gnid in köttsidan på laxen med salt och socker. Stöt senapsfrö och pepparblandningen i mortel och strö över laxen. Täck köttsidan med hackad dill och gräslök. Linda in fisken i folie och lägg den kallt i 5 timmar.
2. Blanda såsen. Hacka gräslök, pressa saften ur en limefrukt och blanda med crème fraiche. Smaka av med salt och vitpeppar. Såsen serveras kall.
3. Ta bort örterna och dela fisken i portionsbitar som penslas lätt med rapsolja. Grilla köttsidan först i cirka 2 minuter. Vänd skinnet mot värmen och fortsätt grilla cirka 3-4 minuter. Servera med kokt färskpotatis och blandad grönsallad.