Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Senildement kvinna våldtogs på vårdhemmet

Tre gånger hade 57-åringen oralsex med den senildementa kvinnan på ett vårdhem i södra Dalarna. Nu har han åtalats för grov våldtäkt.

Mannen, som är bosatt i västra Gästrikland, arbetar inte på vårdhemmet, men var där på besök flera gånger under slutet av förra året och under våren. Åklagare Christel Anderberg vill inte kommentera vilken relation mannen har till den 82-åriga kvinnan, vars identitet är sekretessbelagd i åtalet.

I slutet av april slog en person på boendet larm om vad 57-åringen utsatt kvinnan för och mannen anhölls i sin frånvaro samma dag. Han greps dagen efter och häktades.

I polisförhör har han erkänt att han genomfört orala samlag med kvinnan tre gånger.

– Det är i alla fall vad han har sagt, säger Christel Anderberg.

Enligt åklagaren har mannen utnyttjat det faktum att kvinnan inte kunnat värja sig. Kvinnan är så dement att hon inte kan kommunicera med omvärlden och därför åtalas mannen för grov våldtäkt.

Rättegången hålls på onsdag i Falu tingsrätt och då kommer den kvinna som slog larm att vittna om vad hon sett vid två av mannens besök.

Eftersom mannen erkänt kommer rättegången att klaras av på en eftermiddag.