Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sensuelltmot lekfullti dansfinalen

Finalen i ”Let’s Dance” kan mycket väl avgöras i showdansen, parens trumfkort. Medan Laila & Tobias satsar på att förföra tv-tittarna med kärlek försöker Magnus & Annika charma dem till skratt.

Det är två vitt skilda par som möts i fredagens ”Let’s Dance”-final. På ena sidan den graciösa musikmanagern Laila Bagge. På andra sidan den enorma kraftsportaren Magnus Samuelsson.

Enligt jurymedlemmen Tony Irving är den senare mer välförtjänt av en seger, eftersom han är den som utvecklats mest under de månader som TV 4-tävlingen pågått. Men under torsdagens repetitioner får även Laila Bagge beröm av produktionen.

– Jag gör mitt bästa, svarar hon glatt.

Paren framför tre nummer var, varav det sista är en helt valfri showdans. Med anledning av den separationsångest som deltagarna börjat känna den senaste tiden har Laila & Tobias totat ihop en sensuell avskedsdans, till tonerna av tårdryparklassikern ”All By Myself”.

– Det här är sista gången vi står på golvet, det känns väldigt fint att få göra en så känslomässig dans.

– Jag har hittat vänner som jag kommer fortsätta att hålla kontakten med, och en kärlek, säger Laila Bagge och syftar på pojkvännen Niclas Wahlgren som väntar i kulisserna.

Även Laila Bagge beundrar Magnus Samuelsson för att han tagit sig ända fram, trots sin stora och tunga kropp.

– Han är en värdig finalist, så jäkla duktig, utbrister hon.

När världens starkaste man får höra lovorden bara ler han. Magnus & Annika har i sitt shownummer valt en mer lekfull dans, där de med blinkningar till den ena halvans otymplighet spelar apa, eller björn snarare, till musik från ”Djungelboken”.

– Jag har svårt att se mig själv som favorit i ett sånt här sammanhang, men jag är jättestolt över att ha kommit så långt. Har man aldrig tagit ett danssteg, eller ens varit intresserad av det, så är det en väldigt stor utmaning, säger Magnus Samuelsson.

Hur gärna vill du vinna?

– Jag måste erkänna att det skulle vara himla kul att kunna sätta en danstrofé mitt bland alla världens starkaste man-priser där hemma. Ganska fränt, inte sant?