Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Serietvåan SIF var hetast i hettan

SIF bemästrade hettan, men kan knäckas av det tuffa spelschemat.
Tre matcher på fem dagar ska klaras av i veckan.
– Är vi bara bra förberedda kan vi vända det till vår fördel, säger Marcus Olofsson efter 2–0-segern mot Sandvik.

Annons

Precis som Sporten anade på förhand blev det han som fick rycka in i forwardbristens SIF. Men inte som renodlad anfallare tillsammans med Emil Wigren, utan lite bakom, som offensiv mittfältare framför Khsan Moosa och Gustav Källberg.

Den triangeln käkade upp och spottade ut allt som kom i dess väg. I den 30-gradiga värmen på Jernvallen behärskade SIF:s mittfältare det tropiska klimatet allra bäst.

Marcus Olofsson såg helt oberörd ut efter 90 minuter, och hade svårt att stå till. Medan andra släpade tungorna i det snustorra konstgräset ville han helst jogga ner.

– Helt oberörd är man väl inte direkt, men jag har alltid haft en hyfsad fysik, och det har varit min styrka, säger han.

I Tony Anderssons SIF hamnade Marcus Olofsson i frysboxen. I Anders Bomans SIF har han nu en nyckelroll när spelschemat är späckat och skadelistan lång.

– Ja, vissa ser ut som om de kan spela hur mycket som helst. Marcus är en av dom och just nu är han otroligt viktig för oss. Han sprider energi med sin löpvilja och drar med sig hela laget, konstaterar Anders Boman.

Han konstaterar även att laget kommer ha spelat nio matcher i maj månad och att man den kommande veckan har både DM-final, bortamatch i Sundsvall och en seriefinal (!) mot Ånge på söndag.

För i och med 2–0-segern studsade faktiskt SIF upp på andra plats i tabellen. Trots tre forwards på skadelistan, trots att Hjalmar Öhagen haltade ut med sin trasiga menisk efter 40 minuter, och trots att även lagkaptenen Jens Åberg saknades på grund av hälproblem.

Emil Wigren gjorde 1–0 redan i första minuten, frispelad av Hjalmar Öhagen. Och sen var det Marcus Olofsson som punkterade matchen med sitt vänsterskott, som touchade en försvarare, till 2–0. Hans första mål för säsongen. Och även om SIF har ett tufft schema är det lika för alla lag, menar Olofsson.

– Är vi bara bra förberedda kan vi vända det till vår fördel. Men det märks att det är många som inte är vana vid att spela så här många matcher. Det blir en hård belastning och man måste vara extra noga med att äta och sova rätt.

Sista halvtimmen hoppade 15-årige Sheriff Abdi in i stället för Emil Wigren, det var Abdis första inhopp i division 2. Fler lär det bli.

Noterbart i övrigt: 692 åskådare. Intresset är det inget fel på, Sandvikens IF toppar publikligan i norrtvåan.