Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Serveringstillstånd hotat igen

En krog i Sandviken hotas ännu en gång att bli av med serveringstillståndet. Anledningen är fortsatta problem med servering till redan berusade och personalens dåliga uppsikt av gästerna.

– Det har gått åt helt fel håll. Det styrker inte minst polisens uppfattning, säger Birgitta Lundgren, alkoholhandläggare vid kommunen.

Redan i höstas fick krogen anmärkningar av kommunens inspektörer. Problemen med överservering och personalens dåliga överblick av uteställets besökare visade sig kvarstå vid nya besök under våren.

– Ägaren har anställt mer personal men det var tydligen inte tillräckligt. Flera gånger har det visat sig att de inte har kontroll över läget, säger Birgitta Lundgren.

Bland annat i slutet på mars ska en man som ”var mycket berusad och knappt kunde stå på sina egna ben” ha serverats alkohol framför ögonen på en av kommunens kontrollanter.

Bilden av serveringspersonalens bristande koll förstärks av polisens ingripanden under våren, enligt Birgitta Lundgren.

Flera gånger har polispatruller kallats till platsen på grund av fylleri och misshandel.

Vid ett av de senaste ingripandena i slutet av april fick polispatrullen se gäster som drack egen medhavd dryck på uteserveringen. Något entrévärden, som befann sig inomhus, inte påstod sig känna till vid tillfället.

– Bara den händelsen är tillräcklig för att dra in tillståndet. Ett serveringstillstånd medför ett stort ansvar enligt lagen. I det här fallet är problemen återkommande, säger Birgitta Lundgren.

Ägaren säger sig inte känna till kommunens ifrågasättande när GD når honom. Han delar inte polisens uppfattning om att det tidvis varit stökigare än vanligt utanför krogen under våren.