Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Servicen blir bara sämre

ÅRSUNDALångtidscamparna vid Strandbaden i Årsunda har tröttnat på den alltmer försämrade servicen.

Annons
- Det har inte alls fungerat som det var tänkt, säger Roger Björklund, som är talesman för de 50 som år efter år har sina husvagnar uppställda vid Strandbaden. Skötseln av gräsytor och lekplats har varit obefintlig den senaste sommaren.
Men nu ska det bli ordning igen. Det lovar kultur- och fritidschef Bo Eriksson.
- Vår ambition är att rusta upp campingen så att den får trestjärnig status, förklarar Bo Eriksson. Det åtgärderna ska göras så fort som möjligt. Campingen har blivit besiktad och det är vissa detaljer som måste göras genast.

Ny arrendator
Strandbaden där campingen ingår ska också få en ny arrendator.
Jan Hansson, som varit arrendator tre år, får inget nytt kontrakt.
- Hansson fick ett bud, men det sa han nej till, förklarar Bo Eriksson.
Jan Hansson bekräftar att han fick en förfrågan.
- Men enligt det förslaget skulle årsarrendet stiga från nuvarande 200 000 till 700 000 kronor under de närmaste fyra åren, säger Jan Hansson. Det finns inte en chans i världen att under sådana förhållanden få lönsamhet på verksamheten.
Jan Hansson stänger nu Strandbaden den 15 oktober för att hinna plocka ur sina saker till sista oktober.
- Jag känner att jag blivit motarbetad under de här tre åren och det är ingen mening att strida mer, säger han.
Även husvagnsfolket förstår Hanssons dilemma.

Korta arrendeperioder
- Eftersom han bara fått korta arrendeperioder har han inte kunnat göra några långsiktiga satsningar, säger också Roger Björklund.
Sedan kommunen började arrendera ut Strandbaden 1987 har tre personer i olika perioder skött driften. Men satsningarna har gjorts på restaurangdelen.
- Det har inte hänt ett dugg på campingen, anser Roger Björklund. I dag finns det 30 husvagnsägare som vill stå kvar även under vintern, men vi har tilldelats ett bedrövligt utrymme. För minst 60 personer finns tre toaletter, några tvättställ och i samma utrymme diskmöjligheter. Allt inom samma väggar och det är inte speciellt roligt.
Bo Eriksson är medveten om problemen.
- Därför kommer vi att satsa närmare 400 000 kronor på förbättringar på campingen, säger Bo Eriksson. Det ska göras inom de fyra närmaste åren. Vi har också möjligheter att bygga ut campingen. Det finns ett tryck att vi ska göra det.
Alla parter är eniga om att Strandbadens camping har ett av de finaste lägena i regionen. Ändå har den misskötts under många år.
JÖRGEN LARSSON