Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sex miljoner för att testa vätgasbussar!

Jag läser att regionen nu ska kasta bort sex miljoner av våra skattekronor på att ”testa” vätgasmotorer i bussar!

Läs mer: Vätgasbussar ska testas i Sandviken – kostar sex miljoner kronor styck

Detta märkliga ”testande” i Sveriges och Gävleborg som slukar skattepengar. I Tyskland går bussarna sedan många år på vätgas i vissa storstäder. Varför inte fråga dessa bussbolag om hur det fungerar?

Alla vet att det fungerar perfekt, lika bra som denna biogas som Sandvikens kommun har varit med och investerat åtskilliga miljoner i genom fabriken utanför Forsbacka.

Det finns en station att fylla vätgas i Sandviken redan, bara att köpa en begagnad buss från Tyskland för kanske 2,5 miljoner kronor.

Men då kommer frågan: Biogasen som skulle vara lösningen på drivmedelsfrågan för lokaltrafiken inom Gävle och Sandvikens kommuner – hur kommer den att påverkas?

I dag bränns 75 procent av produktionen upp. kommer 95 procent att gå till spillo efter att vätgasen tas i bruk om tio år?

Lyssnade på SR Uppland i veckan. I Uppsala ska det byggas ytterligare en tankanläggning för biogasbilar. Då blir det fem anläggningar i denna framtidsstad.

Vare sig Gävle eller Sandviken bygger ut tankningsstationer för biogas. I Gävle finns en (1) anläggning långt från E4-E16 vid Sörby Urfjäll. Det går också att tanka vid Margretehill i Forsbacka, men den anläggningen är osynlig då det inte är skyltat från E16 Man måste vara lokalt orienterad för att hitta in i anläggningen.

Beror det på att ansvariga insett att biogas reär ett avslutat kapitel i regionen?

Nästa bil blir med dieselmotor som tankas med HVO100.

Biogasbilist än så länge

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare