Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sex raka på hemmais

/
  • - Det var känslosamt. Nu hoppas jag puckarna ska rulla in på löpande band, säger Kyle Wanvig.

Brynäs ger aldrig upp. Ny seger, 2-1, efter bonuspoäng mot Linköping. Lagkapten Andreas Dackell avgjorde efter 2.22 in på förlängningen.

Annons

Nye kanadensaren Kyle Wanvig fick göra sitt första mål i Brynäströjan i sin sjätte match, när han kvitterade till 1-1 på fint pass av transatlantiske kompisen Steve Dixon.
Ett mycket grant hockeymål efter fint Wanvig-vinkelskott förbi storspelande Daniel Henriksson i LHC-kassen.
Wanvigs och Dackells två mål räckte till två sköna poäng, som i slutänden kan visa sig bli riktigt värdefulla.

raka matcher utan förlust i Läkerol Arena och gick upp på delad första plats i hemmatabellen med Luleå, båda har tagit 31 poäng på hemmais.
Czarneckis mannar har även nu tagit poäng i åtta av de senaste nio matcherna.
Wanvigs kvitteringsfullträff kom efter 9.32 i slutperioden, då parkompisen Dixon från högerkanten hittade Kyle vid bortre stolpen - och denne pricksköt in pucken vid bortre stolpen ur snäv vinkel.
Stort jubel bland de blott 4.882 åskådarna - och Kyle är på väg att bli stor publikfavorit för Gävlepubliken.
Det målet betydde att den nya WDW-kedjan har producerat mål i tre raka matcher och Brynäs har hittat en vägvinnande formation som förhoppningsvis kan fortsätta göra mål och se till att föra Brynäs till slutspel.

var annars direkt lam och tempofattig, om man undantar att den stegrades något i mittavdelningen för att kulminera med spänning i varje fall i den sista ronden.
Det slarvades grovt från båda håll med passningarna i de två inledande perioderna - men i mittperioden skapades ändock en rad kvalificerade målchanser av hög karat.
Linköping hade otvivelaktigt de bästa - men återigen, för vilken gång i ordningen, var Jacob Markström makalös, ja, rent av fenomal, mellan stolparna.

vara på väg att hålla sin fjärde målnolla i vinter.
Om det inte varit den där styrningen som Niklas Persson gjorde efter bara en dryg minut in på sista.
Ett backskott av Teemu Aalto från blå som var på väg att slinka förbi kassen, men där stod Niklas och påpassligt satte han fram klubban och pucken slank in förbi en överrumplad Markan.
Inte mycket att säga om det baklängesmålet.

var ändå att det tände brynäsarna till max.
Målet kunde ha släckt kämpaglöden - men i stället fick Dacke och kompani ökad energi.
Underbart att se. Och återigen kom Tigersboysen tillbaka och vände ett hotande nederlag, för just då spelade LHC mycket bra, till inte bara kvittering utan även ett suddenavgörande mål.
Imponerande. Vet inte hur många gånger jag skrivit - men det är åtskilliga under hösten - och kunnat konstatera att Brynäs aldrig ger sig.
Och oftast enbart blir bättre av att få jaga och kriga för att nå kvittering och poäng.
Brynäs har vänt många matcher under hösten och det är en stor styrka.

ar det just fightingspiritglöden som blev avgörande.
Och återigen för andra matchen i rad prickade 35-årige lagkaptenen Andreas Dackell in det avgörande 2-1-målet, precis som Dacke gjorde mot Timrå.
Fast då kom segermålet efter drygt tio minuter in på sista perioden, nu efter drygt två minuter i sudden.
Tomas Surovy drog på sig en onödig slashingutvisning efter endast 17 sekunder och även om tre LHC:are plus storspelande Hento i kassen höll tätt under strafftiden, så blev de trötta till max och orkade inte stå emot.
Det var ett enormt hemmatryck med en man mer som gav 4-0 i skott - och ett slutligt avgörande av Dackell, som pricksköt nere vid bortre stolpen från nära håll efter att Emil Sandin och Lars Jonsson serverat passen.

är som bekant en av landets absolut bästa utvisningsdödare - och nu kommer han även starkt när det gäller att producera.
Dacke är uppe i 19 poäng, sju plus 12 assist, och han är i nuläget ovärderlig för Brynäslaget. Hans betydelse som kapten och ledare på isen är stor - och minst lika stor i omklädningsrummet.
Andreas har den här säsongen, sedan han övertog kaptensbindeln av Tommy Sjödin, tagit ett stort ansvar och visat vägen till vinterns framgångar.
Brynäs gick i och med de två nya poängen upp på fjärde plats igen, och är bara fyra efter ledande Linköping, som otvivelaktigt är seriens absolut bästa lag.
Men som lite för ofta även det får svackor, precis som alla andra lag denna rekordjämna säsong.

stor hjälte så går det ändå inte komma ifrån att det var unge Jacob Markström som räddade Brynäs kvar i matchen under östgötarnas tunga och envetna tryck i mellanperioden.
Och de bästa utespelarna var som jag såg det, i försvaret Jusso Hietanen som gjorde en av sina bästa matcher i vinter, om inte rent av den bästa  (spelade mest av alla på isen, 26:42 minuter), och i kedjeväg de båda transatlanterna Kyle Wanvig och Stephen Dixon.
Ett stort plus vill jag även som vanligt ge till evighetsmaskinen och tvåvägsspelaren Jonathan Granström, som läser spelet förnämligt och för det mesta står rätt.
Nye Wanvig är kantig och långt ifrån någon fullfjädrad skridskoåkare men han kompenserar den bristen med en fränhet i närkampsspelet som är enastående. Där han skapar ytor åt sina medspelare.
Han börjar även mer och mer hitta rätt i sina positioner i defensivarbetet. På de små NHL-rinkarna har Kyle varit van med att det inte spelat så stor roll om han "gått bort" sig. Nu blir det jätteytor för motståndarna om han kommer fel.

att lära sig det, det måste fansen komma ihåg - men dessa har redan tagit honom mer eller mindre till sitt hjärta.
Alla gillar som bekant en krigare av mått med stort hockeyhjärta.
Och Steve Dixon är på väg att mer och mer följa kompisen Kyle i fotspåren.
Brynäs har fått en transatlantisk duo som sannerligen inte går av för hackor - och tredje länken Widing är som bekant inte "dum" han heller när han får upp farten och kommer loss på de båda anfallskompisarnas framspelningar. Men en riktigt dum utvisning tog han vid ställningen 1-1, en helt onödig knätackling, som kunde ha kostat segern. Så får man bara inte göra.
"Widde" missade ett par upplagda lägen som lika gärna kunde ha resulterat om inte Hento, i likhet med Markan, varit rena väggen.

Mer läsning

Annons