Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sicken smäll!

Annons

Ibland känner jag för att fråga folk: Hur tänkte du då?
Som den som hittade på namnet på företaget i Dalarna som driver fem behandlingshem för barn och ungdomar. Företaget fick kritik i veckan från Socialstyrelsen för att de kränkt och skadad barn som varit i deras vård.
Något snille gav företaget namnet Sisyphos. Snacka om att den personen inte hade några förväntningar alls på att det går att uträtta något bland trasiga ungdomar och barn.
Sisyphos var ju kungen som efter döden tvingades vältra ett klippblock uppför en sluttning och varje gång han kommit till toppen rullade blocket ner och arbetet började om. Därav uttrycket sisyfosarbete, en tung, fruktlös möta utan slut.
Fast den som kom på företagsnamnet kan förstås också vara totalt obildad. Jag vet inte vilket som är värst.

Veckans dumstrut delar jag ut till den direktör (tror det var Husqvarnas vd) som i radio sa att "folk har cancellerat ordrar".
Engelska sjukan blir allt allvarligare.

– Vicken jäkla smäll!
Visst var det ungefär så som Dynamit-Harry i Björn Gustafssons gestalt utbrast när allt gick åt pipan för Jönssonligan.
Så sa jag också i torsdags kväll. Utan någon som helst förvarning slog blixten ner i närheten, blixt och knall kom i stort sett samtidigt. Ljuset slocknade ett ögonblick, men sedan var det inte mer med det.
För sommargrannarna blev det dock lite värre, de förlorade en fas och fick ringa till elbolaget.
Men som sagt, det var en jäkla smäll.
Om ni inte har gjort det: Skaffa åskskydd, det har räddat vårt hus en gång och kanske gjorde det i torsdags också.
Anders Wennberg
Folk & Sånt-redaktör