Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SIF dominerade – men bytena ändrade allt

Sandviken dominerade matchen i 63 minuter.
Då gjorde Hudiksvall två byten och vände underläge till seger med 2-1.
– Vi hade ett ungt lag i dag och kanske är det orutinen som lyser igenom, säger SIF-tränaren Stefan Lundin.

Annons

Sandviken inledde säsongen strålande och vann premiären mot Morön med 7-0.

Och formen såg ut att hålla i sig även mot Hudiksvalls FF på Glysis Sparbanken Arena. Redan efter fyra minuter placerade Marcus Hägg in 1-0 i det vänstra hörnet bakom Niclas Larsson. SIF dominerade första halvlek, men några fler mål blev det inte.

I andra halvlek fortsatte Sandviken att ha övertaget och pressade Hudiksvallsspelarna högt upp i plan. Omar Guidji var nära att döda matchen, men skottet gick stenhårt i stolpen.

Istället vände matchen totalt. HuFF:s tränare Henrik Åhnstrand bytte in Cihan Sener och Kion King i 63:e, och bara minuter senare kom kvitteringen genom Pelle Lööf. Fem minuter senare kom 2-1 på en fast situation och inbytte Sener nickade in bollen.

– En jävligt tung förlust. Jag tycker att vi släpper lite billiga mål i dag. De har inte så mycket chanser egentligen bortsett från målen. Vi väger lite lätt i två situationer och så åker vi på en torsk. Det känns hårt tycker, sett till hela matchen, säger Stefan Lundin.

SIF saknade rutinerade Hjalmar Öhagen och Jonathan Hellström på mittfältet på grund av sjukdom, något som lös igenom när Hudiksvall vände matchen.

– Det är till viss del rutinen, men jag hoppas att vi lär oss någonting och kan vara bättre framöver. Vi får försöka jobba med grunderna i vårt spel hela tiden, säger Lundin och fortsätter:

– Vi har haft en stor omsättning på spelare, så vi hoppas att vi ska bli bättre varje vecka. Vi är bara en liten bit på vägen.

Är ni inte helt samspelta än?

– Just som i dag med så många nya är vi inte så samspelta, det kan man inte säga. Men annars tycker jag att det sett ganska okej ut, säger Stefan Lundin.