Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SIF:s målvakt jagas av allsvensk klubb

Allsvenska Syrianska letar efter en målvakt.
Enligt rykten är man intresserade av Sandvikens Tim Markström.
– Personer runt klubben har kontaktat mig, säger han.

Sandvikens IF är mitt uppe i Tidningscupen och har en säsong som nykomling i division 1 att se fram emot. Att i det läget tappa sin målvakt vore förödande.

Men enligt Tim Markström själv, som förra sommaren provtränade med Hammarby, är det mycket lösa kontakter som tagits.

– Det är ingen direkt från klubben utan andra personer, som vill att jag ska komma ner och träna med dom.

Är det lockande?

– Allsvenskan lockar, så är det ju. Men ska jag gå nånstans är det för att spela, inte för att sitta på en bänk, och de har ju en jamaicansk landslagsmålvakt (Dwayne Miller) i Syrianska. Plus att de inte verkar ha så mycket pengar. Jag har ett år kvar på kontraktet med Sandviken och jag tror knappast att SIF släpper mig gratis.

– Men det är klart, ligger det ett kontrakt på bordet är det en annan sak och då får man ta ställning till det då i så fall.

I klubben känner man till ryktet.

– Det har inte kommit någon förfrågan från Syrianska, så jag vet inte hur mycket som ligger bakom, säger SIF:s ordförande Peter Svensson.

Hur ställer ni er till en konkret situation där Syrianska vill värva er målvakt?

– Det är sent nu, det får man värdera då i så fall. Det är svårt att spekulera i. Men vi har bra beställt på målvaktssidan ändå, så jag är inte orolig.

Tim Markström gör sin tredje säsong i SIF och kom till klubben från Umeå FC. Som reservmålvakter finns Rickard Andersson och Tobias Wennergrund – bägge födda 1993.

Syrianska har denna och nästa vecka en lång rad spelare på provträning, och i truppen ekar det tomt på flera håll. Bland annat har man alltså bara en målvakt under kontrakt.

– Läget är under kontroll, säger SFC-ordföranden Andreas Temiz till Läns-Tidningen i Södertälje.