Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SIF slutade fyra efter oavgjort

SIF förmådde inte knipa tredjeplatsen, 3-3 mot Anundsjö på Jernvallen innebar att SIF slutade fyra i tvåan. En besvikelse så klart.

– Jag trodde att det skulle synas mer i en så här pass viktig match. Vi försökte odla fram en inställning och tryckte på vad tabellplaceringen innebär, men det såg bekvämt ut på banan, säger Sandvikens tränare, Stefan Lundin.

Det var ingen sprudlande match vi fick bevittna. Första halvleken var direkt sömnig och Sandvikens spelare såg trög ut i vändningarna. Kanske för mycket styrketräning, för SIF-laget såg ut som stålmän och spelarna stod allt som oftast på hälarna. Det var en osynkad press på bollhållare och ingen explosivitet i anfallen.

Efter en kvart så gjorde Anundsjö 0-1. Tobias Stenberg mötte upp en boll jämns med SIF:s mittbackar. Han kom bakifrån ur misstänkt offside och det var väl kanske därför som mittbackarna inte reagerade när han tassade enkelt förbi och rullade i bollen.

Femtonårige Raphael York gjorde sedan 1-1 efter en långboll från Jack Sharples. Anundsjös målvakt, Leonid Groza missbedömde situationen och Raphael kunde elegant lobba bollen från högerkanten i mål. Raphael York gjorde sitt första mål i SIF-tröjan och blev utsedd till matchens lirare, visade prov på kreativitet när han fick bollen och utmanade. Ryktet säger dock att IFK Göteborg är nästa klubbadress för Raphael och den andra femtonåringen i SIF, Sherif Mahamud Abdi.

Några minuter senare så gjorde Anundsjö 2-1 på ett skott utanför straffområdet och i inledningen av andra halvlek så sattes 3-1 dit efter passivt spel av SIF.

– Vi har problem när vi blir låga i vårt försvarsspel. De får både en och två chanser. Vi litar inte riktigt på metoden, säger Stefan Lundin.

Men när Hjalmar Öhagen satte dit 2-3 med tjugo minuter kvar av matchen så blev det äntligen fart på SIF. Skyttekungen Björn Berglund oroade ständigt Anundsjös backlinje i den andra halvleken med fick inte näta. Det blev istället ett självmål när Sereya Mobarakis crossboll nickades i egen bur av en Anundsjöförsvarare till 3-3. Berglund var där och störde.

Slutresultatet 3-3 får anses rättvist.

Sandvikens sportchef, förre tränaren Anders Boman, har nu ett tufft jobb framför sig med att skriva nya kontrakt med spelare.

Tränaren Stefan Lundin har ett år kvar på kontraktet som assisterande och avser att fullfölja det. Frågan är om det blir han som blir huvudtränare nästa säsong eller om någon annan tar över?