Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SIF tänker värva – testar nytt

Hittills har säsongen varit ett mindre fiasko – då ska SIF värva sig ur krisen.
Just nu tränar ghananen Michael Mensah och amerikanen James Weber med klubben.
Nästa vecka kommer två amerikaner till.
– Vi ska ha två spelare som förstärker, inte breddar, säger ordförande Peter Svensson.

Det råder en uppenbar förväxlingsrisk när det gäller Michael Mensah, bäst att reda ut det först.

SIF testar inte den Michael Mensah som 2009, efter tre säsonger i Trelleborg och sedan en i Syrianska, dömdes till två års fängelse för våldtäkt och misshandel av sin ex-fru.

Den här Michael Mensah är bara 20 år och har representerat Ghanas U20-landslag.

– Vi pratade om det här i förmiddags, jag och Tony Andersson. Han kanske borde byta namn på något vis om han ska spela i Sverige, säger Peter Svensson.

Mensah har gjort två provträningar med Hammarby innan han kom till SIF och det finns även testspel med Örebro inplanerat, så här finns det konkurrens.

I går körde Mensah en träning på förmiddagen innan han sedan spelade i en internmatch, precis som James Weber.

När SIF för två år sedan värvade Nermin Crkic och Andrew Stadler från Färila spelade även Weber där, men valde att åka hem till USA för att studera. Nu är han tillbaka i Sverige igen och har gjort succé i division 3-laget Gullringen, där han just nu under sin andra säsong gjort elva mål på elva matcher.

SIF kan tänka sig att kontraktera båda.

– Eftersom Hjalmar Öhagens skadeproblem inte verkar ge med sig så måste vi ersätta honom, och det är i den rollen vi ser Mensah. Han är snabb av det lilla jag sett hittills, säger Peter Svensson.

Öhagen har gjort en magnetröntgen som visar att en sena i ljumsken nästan är av.

– Vi har kanske inte räknat bort honom helt den här säsongen, men man vet aldrig. Vi måste hur som helst ha in en spelare på hans plats.

James Weber kan vara den målskytt som SIF så desperat behöver.

– Det gäller att vi hittar rätt. Vi måste förstärka laget, inte bredda truppen. I och med tabelläget så måste vi börja vinna matcher, säger Peter Svensson.

Två ytterligare amerikaner kommer på besök nästa vecka.

När transferfönstret öppnar den 15:e juli planerar SIF att slå till direkt.

– Den första match där de nya spelarna kan bli aktuella är den mot Vasalund hemma 20:e juli. Vi räknar med att de kommer att spela tolv matcher för oss totalt.

• Har ni råd med två då?

– Ja, det här ryms förstås under de ekonomiska ramar vi har. Det blir ju kontrakt som löper över en kortare tid, tre och en halv månad. Då funkar det.