Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SIF tappade andraplatsen efter dålig andra halvlek

SIF föll borta mot Ånge med 2-1 och tappade andraplatsen i serien.
Trots halvtidsledning och bra spel så klarade man inte av de hemmastarka motståndarna som i andra halvlek vände matchen.

– Det känns trist att vi förlorar när vi spelmässigt gör en bra match över 90 minuter. Vi är värda minst en poäng tycker jag, men det är små marginaler och Ånge är ett bra lag, ska man komma ihåg, säger tränare Anders Boman efteråt.

Ånge som länge fanns med i toppen av tabellen har varit ett starkt hemmalag med bara två förluster så det var på förhand en tuff uppgift för SIF. Men med ett starkt bortafacit den här säsongen, sju segrar på 11 matcher, öppnade man optimistiskt i bortalaget. Och i den 20:e minuten kom också ett ledningsmål då Björn Berglund påpassligt höll sig framme på ett inlägg från Marcus Olofsson och nickade in bollen. Det här var Björns 15:e mål för säsongen. Och SIF fortsatte att spela bra.

– Vi gör en mycket bra första halvlek där alla deltar i spelet och Ånge skapar egentligen inget. Kändes som dom var nöjda med att det bara stod 0-1 i paus, menar Anders.

Men i andra halvlek så spände man musklerna i det namnkunniga hemmalaget och fick också en tidig kvittering efter en snabb omställning. Sandviken var ändå det lag som skapade mest lägen men fick inte utdelning och i stället kom då målet som kom att bli det matchvinnande. Efter en hörna uppstår lite oreda i SIF-försvaret då bollen till sist hamnar hos Saihou Jagne som helt ensam med Tobias Wennergrund inte gör något misstag.

– Det är väl i snudd på vad dom skapar i andra halvlek och det är väl det som känns extra tungt att vi åker dit på det. Vi blir aldrig satta under press men det är som sagt var små marginaler som avgör en fotbollsmatch och i dag var dom på Ånges sida. Sen ska man ju komma ihåg att på papperet så har man ju kanske det bästa spelarmaterialet i den här serien. Ett bra lag, konstaterar Anders.

Björn Berglund var närmast att ordna en kvittering men hans nick i slutskedet av matchen smet precis utanför målramen. Förlusten gör nu att man helt plötsligt ligger på en fjärde plats. Något man inte tänker göra när serien är över.

– Det har vi inte tänkt. Samtidigt måste vi vara ödmjuka inför uppgiften. Det är fler lag än vi som vill vinna matcher och det är bra lag däruppe. Men självklart så är målet att tillbaka andra platsen, avslutar Anders.

Serieledarna Piteå föll överraskande mot Selånger men vad gjorde det, då man nu ändå är klara seriesegrare med tre matcher kvar.