Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SIF vann med tennissiffror

Seth Rudolph gjorde säsongens första mål för Sandvikens IF redan tio minuter in på bortamatchen mot Mariehem.

Annons

Men det var bara början.

– Otroligt skönt att vi kunde vina och dessutom göra lite mål, sa tränaren Anders Boman efter tennissiffrorna 6–2.

Det var ett bestämt SIF som kom till spel efter den tunga och snöpliga premiärförlusten förra veckan. Redan då fanns massor av möjligheter att göra mål – men det var stolpe ut i 90 minuter.

Nu blev Rudolphs fina fullträff när han löpte sig fri och behärskat avslutade i bortre hörnet en startsignal för ett verkligt målfyrverkeri.

– Det är alltid skönt att få utdelning tidigt när man är favoriter. Nu kom 2–0 bara några minuter senare och det kändes verkligen att vi tog tag i det direkt från början, berömde SIF-tränaren.

SIF har haft tuffa försäsongsmatcher med bland annat dubbla möten med allsvenskt motstånd. Så mycket anfallsspel har det kanske inte blivit vilket syntes i premiären.

– Nu fick rätt spelare göra mål också vilket var extra bra.

Topparna Seth Rudolp och Björn Berglund ska ju leverera och gjorde också det. Extra kul var det också att Hjalmar Öhagen var tillbaka efter skada och gjorde sin första match sedan i höstas. Han fick kröna insatsen med det som kanske var matchens snyggaste mål.

En lång svepande passning mot bortre delen av straffområdet där Björn Berglund nickade ner bollen till Öhagen som satte den för 3–0 knappt tio minuter före paussignalen.

– Jättekul att se att "Hjalle" var tillbaka. Han spelade 55 minuter och var riktigt bra, sa Boman.

Trots tremålsledningen gick SIF för fullt matchen ut. Det fans lägen att göra både två och tre mål ytterligare.

– Vi släppte in två lite onödiga mål men huvudsaken är att vi kunde vinna. Nu ska vi till Piteå nästa helg och det ska också bli spännande, avslutade Boman.

Mariehem–Sandvikens IF 2–6 (0–3)

Målen: 0–1 (10) Seth Rudolph, 0–2 (16) Björn Berglund, 0–3 (37) Hjalmar Öhagen, 0–4 (61) Emil Vigren, 1–4 (70) Zakaria Chennoufi, 1–5 (83) Björn Berglund, straff, 1–6 (88) Linus Larsson, 2–6 (89) Tobias Hedendahl Filipsson.

Domare: Rikard Mattson, Boden.

Publik: 75.

SIF:s tre stjärnor

Jimmy Hansson, b■■■

Hjalmar Öhagen, mf■■

Jens Åberg, mf■